Mascareta obligatòria en les cavalcades per a nens de més de 6 anys

Imprimeix

Els Reis Mags portaran mascareta i Salut recomana el seu ús als infants d'entre tres a cinc anys

La mascareta serà obligatòria per als nens majors de sis anys d'edat que vulguin presenciar les cavalcades dels reis mags, que també la portaran per donar exemple, i Salut recomana el seu ús, així mateix, als nens d'entre tres a cinc anys. Segons ha indicat el Departament de Salut de la Generalitat, l'augment de contagis per la Covid-19 obliga a establir certes mesures de seguretat en les cavalcades i, per això, els reis Melcior, Gaspar i Baltasar portaran mascareta.

mascaretes resi 2

No podran participar en les cavalcades, que hauran de realitzar-se -preferentment a l'aire lliure-, les persones amb símptomes de Covid-19, amb resultat positiu en els tests, pendents de resultat, o que es troben en quarantena per ser contactes estrets. Salut vol, així mateix, que els membres de la comitiva que toquin instruments musicals de vent es posin sempre la mascareta 'quan no toquin'.

mascaretes resis 3

Caldrà mantenir la màxima distància possible entre la comitiva i el públic, i entre els mateixos espectadors, així com evitar aglomeracions, assenyalen les autoritats sanitàries de Catalunya. Pel que fa als patges, es preveu que puguin apropar-se puntualment a recollir les cartes, dibuixos o xumets que els nens dipositaran directament en bústies, borses o sacs.

Redacció / Fotos: Arxiu