Nou restaurants s’uneixen per promocionar el Baix Llobregat

Imprimeix

Els restaurants són Can Rafel (Cervelló), Cal Mingo (Viladecans), El Racó (Sant Climent de Llobregat), Follia (Sant Joan Despí), El Mirador de Sant Just (Sant Just Desvern), La Lluna en un cove (El Prat de Llobregat), Major Trenta–sis (Gavà), l’Àpat (Molins de Rei) i Casa Nostra (Corbera de Llobregat).

La idea que ha portat a la creació del grup de cuiners és  fer força amb el treball d’una associació estructurada i formada per professionals gastronòmics del Baix Llobregat que ha estat presentada aquest dijous al mercat de la Boqueria, a Barcelona.

Els cuiners es proposen l’objectiu de promocionar la comarca a través de la qualitat de la cuina i els productes frescos i autòctons del Parc Agrari del Baix Llobregat, com la carxofa del Prat, el pollastre Pota blava, els espàrrecs, les cireres.

En la voluntat de conferir-li al Baix Llobregat uns trets d’identitat propis i distintius, els nou restaurants seran els encarregats d’aplicar el mestratge de les seves cuines i de transmetre les potencialitats dels productes i la seva degustació a les taules.

Tradició i modernitat

La iniciativa aspira a combinar els valors de tradició i modernitat amb la l’element diferenciador que suposa la gastronomia comarcal.

També es proposa donar a conèixer un entorn tan privilegiat com el del Parc Agrari del Baix Llobregat, situat a pocs minuts de distància del centre de Barcelona, i fer augmentar el turisme al Baix Llobregat.

Cubat s’estrenarà el mes d’octubre amb un sopar per a cent persones al restaurant Can Rafael de Cervelló amb plats dels nou restaurants fets a base de productes de la comarca.

Redacció | Foto: Arxiu