Cervelló, Corbera, La Palma i Vallirana es passen a l’Hospital de Sant Boi

Imprimeix

El canvi de centre sanitari de referència per a la ciutadania d’aquests quatre municipis s’iniciarà a partir del mes de gener i es desplegarà de forma progressiva al llarg de tot el 2022

L’Hospital de Sant Boi es convertirà en el nou centre hospitalari de referència per a la ciutadania de Cervelló, Corbera, La Palma de Cervelló i Vallirana. Fins ara, els 40.000 veïns i veïnes d’aquests quatre municipis eren atesos al Complex Hospitalari Moisès Broggi, en el cas dels adults, i a l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues, en el cas de les especialitats de pediatria, ginecologia i obstetrícia.

serveis suport clinic

Salut aposta per aquesta reordenació amb l’objectiu de millorar l’accés a l’atenció hospitalària, tot reduint les llistes d’espera i equilibrant la distribució de la població actual entre els diferents recursos assistencials del territori. Addicionalment, la ciutadania guanyarà en comoditat gràcies a la concentració en un sol punt de totes les visites i proves diagnòstiques hospitalàries, que fins ara es distribuïen entre el Complex Hospitalari Moisès Broggi (hospitals de Sant Joan Despí i de l’Hospitalet i Centre d’Atenció Especialitzada de Sant Feliu de Llobregat) i l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues. Les visites i les proves de l’Atenció Primària no patiran cap modificació i, per tant, continuaran fent-se als CAP i consultoris locals, així com al centre de proves diagnòstiques de Sant Feliu.

Amb aquest canvi, l’Hospital de Sant Boi atendrà la població de Cervelló, Corbera, La Palma de Cervelló i Vallirana per a tot allò relacionat amb latenció hospitalària, incloses les urgències d’adults i pediàtriques, les visites amb l’especialista i les proves que aquest professional li prescrigui, les intervencions quirúrgiques o els parts. Les persones amb malalties complexes continuaran visitant-se, com fins ara, a l’Hospital de Bellvitge, en el cas dels adults, a l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues, en el cas de la pediatria, la ginecologia i l’obstetrícia, i a l’Hospital Duran i Reynals-ICO de l’Hospitalet, en el cas dels malalts oncològics.

serveis medics pssjd

El canvi d’hospital serà progressiu i es desplegarà al llarg de tot el 2022. Seguint el pla de coordinació conjunt que han dissenyat els equips mèdics dels dos centres, el canvi d’hospital s’iniciarà a partir del mes de gener. Inicialment, només s’aplicarà a les noves derivacions que facin els professionals de l’Atenció Primària cap als metges especialistes. A més, les persones que s’hagin d’adreçar al servei d’urgències, també hauran d’anar a Sant Boi des del mes de gener.

En canvi, els pacients que actualment fan algun tipus de seguiment a les consultes externes del Complex Hospitalari Moisès Broggi o de l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues, no hauran de canviar de metge i continuaran visitant-se en aquests centres fins que rebin l’alta. Finalment, les persones que pateixen malalties cròniques o de llarga durada seran derivades cap a l’Hospital de Sant Boi de manera esglaonada al llarg del proper any, sota criteri de l’equip mèdic i havent estat informades prèviament. Ambdós hospitals han creat comissions de coordinació per fer un seguiment d’aquests pacients i determinar el millor moment per a la seva derivació al nou hospital.

Noves línies d’autobús

Amb l’objectiu de facilitar la mobilitat fins a l’Hospital de Sant Boi, la Generalitat de Catalunya habilitarà dues noves línies d’autobús que permetran arribar fins a la porta de l’hospital des d’aquests quatre municipis sense haver de fer transbord.

unnamed

La primera farà el recorregut Vallirana-Cervelló-Sant Boi, mentre que la segona farà el trajecte Corbera-La Palma-Sant Boi. Les dues línies començaran a circular durant el mes de gener i també suposaran una millora de les connexions en transport públic per a aquestes poblacions i per al municipi de Sant Boi, que fins ara no comptaven amb una connexió directa. Addicionalment, les línies existents que van fins a l’Hospital Moisès Broggi no patiran modificacions i continuaran circulant com fins ara.

Redacció / Fotos: Arxiu