Cervelló, Corbera, La Palma i Vallirana es passen a l’Hospital de Sant Boi

El canvi de centre sanitari de referència per a la ciutadania d’aquests quatre municipis s’iniciarà a partir del mes de gener i es desplegarà de forma progressiva al llarg de tot el 2022

L’Hospital de Sant Boi es convertirà en el nou centre hospitalari de referència per a la ciutadania de Cervelló, Corbera, La Palma de Cervelló i Vallirana. Fins ara, els 40.000 veïns i veïnes d’aquests quatre municipis eren atesos al Complex Hospitalari Moisès Broggi, en el cas dels adults, i a l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues, en el cas de les especialitats de pediatria, ginecologia i obstetrícia.

serveis suport clinic

Salut aposta per aquesta reordenació amb l’objectiu de millorar l’accés a l’atenció hospitalària, tot reduint les llistes d’espera i equilibrant la distribució de la població actual entre els diferents recursos assistencials del territori. Addicionalment, la ciutadania guanyarà en comoditat gràcies a la concentració en un sol punt de totes les visites i proves diagnòstiques hospitalàries, que fins ara es distribuïen entre el Complex Hospitalari Moisès Broggi (hospitals de Sant Joan Despí i de l’Hospitalet i Centre d’Atenció Especialitzada de Sant Feliu de Llobregat) i l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues. Les visites i les proves de l’Atenció Primària no patiran cap modificació i, per tant, continuaran fent-se als CAP i consultoris locals, així com al centre de proves diagnòstiques de Sant Feliu.

Amb aquest canvi, l’Hospital de Sant Boi atendrà la població de Cervelló, Corbera, La Palma de Cervelló i Vallirana per a tot allò relacionat amb latenció hospitalària, incloses les urgències d’adults i pediàtriques, les visites amb l’especialista i les proves que aquest professional li prescrigui, les intervencions quirúrgiques o els parts. Les persones amb malalties complexes continuaran visitant-se, com fins ara, a l’Hospital de Bellvitge, en el cas dels adults, a l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues, en el cas de la pediatria, la ginecologia i l’obstetrícia, i a l’Hospital Duran i Reynals-ICO de l’Hospitalet, en el cas dels malalts oncològics.

serveis medics pssjd

El canvi d’hospital serà progressiu i es desplegarà al llarg de tot el 2022. Seguint el pla de coordinació conjunt que han dissenyat els equips mèdics dels dos centres, el canvi d’hospital s’iniciarà a partir del mes de gener. Inicialment, només s’aplicarà a les noves derivacions que facin els professionals de l’Atenció Primària cap als metges especialistes. A més, les persones que s’hagin d’adreçar al servei d’urgències, també hauran d’anar a Sant Boi des del mes de gener.

En canvi, els pacients que actualment fan algun tipus de seguiment a les consultes externes del Complex Hospitalari Moisès Broggi o de l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues, no hauran de canviar de metge i continuaran visitant-se en aquests centres fins que rebin l’alta. Finalment, les persones que pateixen malalties cròniques o de llarga durada seran derivades cap a l’Hospital de Sant Boi de manera esglaonada al llarg del proper any, sota criteri de l’equip mèdic i havent estat informades prèviament. Ambdós hospitals han creat comissions de coordinació per fer un seguiment d’aquests pacients i determinar el millor moment per a la seva derivació al nou hospital.

Noves línies d’autobús

Amb l’objectiu de facilitar la mobilitat fins a l’Hospital de Sant Boi, la Generalitat de Catalunya habilitarà dues noves línies d’autobús que permetran arribar fins a la porta de l’hospital des d’aquests quatre municipis sense haver de fer transbord.

unnamed

La primera farà el recorregut Vallirana-Cervelló-Sant Boi, mentre que la segona farà el trajecte Corbera-La Palma-Sant Boi. Les dues línies començaran a circular durant el mes de gener i també suposaran una millora de les connexions en transport públic per a aquestes poblacions i per al municipi de Sant Boi, que fins ara no comptaven amb una connexió directa. Addicionalment, les línies existents que van fins a l’Hospital Moisès Broggi no patiran modificacions i continuaran circulant com fins ara.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix