Justícia demana perdó al pare de la nena assassinada a Sant Joan Despí

Imprimeix

La consellera, Lourdes Ciuró, ha reconegut que “el cas d’en Sergio ha passat desapercebut i com a institucions i societat no podem donar-los l'esquena”

La consellera Lourdes Ciuró s’ha reunit aquest dilluns amb el pare de la nena assassinada per la mare a Sant Joan Despí. La titular de Justícia ha demanat disculpes en nom de l’administració “i també per explicar-li que el nou decret de Violència Vicària inclou totes les víctimes, tant de violència familiar com masclista: protegir tots els menors que puguin ser víctimes i evitar casos com el de la Yaiza”. Ciuró també ha declarat que “la Yaiza no tenia ni cinc anys quan la seva mare la va assassinar per fer mal al seu pare, en Sergio. És cert que en la majoria de casos és el pare qui exerceix la violència, però el cas d’en Sergio ha passat desapercebut i com a institucions i societat no podem donar-los l'esquena.”

FGfIopTXoAA KAT

FGfIn09XwAAMk R

El pare ha explicat que ha passat per un procés molt dur i que no s’ha sentit prou recolzat. “Sé que no totes les violències són iguals, però el dolor de les víctimes sí que ho és”, ha apuntat. Per evitar que no es torni a repetir un cas similar, Ciuró ha anunciat la creació d’una oficina única per facilitar els tràmits a totes aquelles persones que se sentin “víctimes” a Catalunya. “Hi haurà una finestreta única per donar una millor resposta”, ha assenyalat.

FGfInRBXMAUOnZg

Paral·lelament, ha anunciat la posada en marxa d’un nou registre –gestionat a través de l’Institut Mèdic Legal i Forense– que comptabilitzarà qualsevol víctima de violència familiar i masclista. “Hem de treballar per prevenir a través de les eines legals les violències que es produeixen a través dels fills”, ha afegit Ciuró.

Redacció / Fotos: Justícia