AEBALL i Càritas Sant Feliu posen en marxa el projecte #360graus

L’objectiu de les dues entitats és ajudar a persones en situació de vulnerabilitat 

AEBALL i Càritas Sant Feliu, amb la col·laboració de la Fundación ”La Caixa” ha posat en marxa, des del 2 de desembre, el projecte #360graus-Acompanyament, orientació, inserció i empresa, i que es portarà a terme fins al 30 de novembre de 2022.

FFrkhWMXMAEN2YS

#360graus és un projecte integral d’orientació i inserció adreçat i adaptat a les necessitats de les persones que actualment es troben sense feina i en situació de vulnerabilitat causada pels efectes socioeconòmics de la crisi de la Covid-19, tenint en compte també les necessitats reals de les empreses.

La crisi socioeconòmica de la Covid-19 no simplement ha deixat sense feina a molta gent, sinó que aquestes persones tenen més problemes afegits a causa de la situació. Per això, el projecte respon a dues necessitats evidents: per una banda ajudar a les persones en situació de vulnerabilitat, acompanyar-les i ajudar-les en els serveis essencials que necessiten i, per una altra banda, millorar la seva ocupabilitat i ajudar-les en la seva inserció en empreses de l’Hospitalet i Baix Llobregat, principalment.

IMG 0044

El projecte compta amb una visió d’atenció al participant de 360 graus. La col·laboració d’ambdues entitats, aportant els seus know-how, complementa i dona valor afegit a l’atenció que rebran els participants. Aprofitant l’experiència i la trajectòria d’ambdues entitats per facilitar eines socials i laborals a les persones en situació devulnerabilitat, es poden generar millors resultats. L’aportació diferencial d’aquest projecte és la resposta i el treball integral que es realitza amb les persones, cobrint les necessitats socials i laborals que poden tenir els participants.

L’objectiu final és la millora sociolaboral dels participants en el projecte, amb l’acompanyament individual per millorar la situació personal, amb la participació activa de la persona participant i de la seva família, mitjançant un pla de treball que podrà englobar, ajut o accés a l'habitatge, reforços educatius pels infants, classes d’alfabetització i llengua per adults, ajudes econòmiques i el retorn al món laboral mitjançant la seva inserció en empreses del territori.

Treballadors 760x428

Els beneficiaris participaran en tot o en una part d’un procés per millorar les seves competències laborals i la seva ocupabilitat i es dissenyaran itineraris integrals d’inserció individualitzats, amb píndoles formatives per millorar les seves competències tècniques, transversals o derivació a formació especialitzada. Els participants seguiran un procés i unes fases segons el seu perfil i les seves necessitats.

També es farà una tasca de prospecció empresarial i captació d’ofertes de treball per tal d'aconseguir la inserció laboral de les persones. El projecte necessita la col·laboració activa de les empreses del territori. Així mateix, es realitzaran durant tot el projecte dos Networkings d’Ocupació amb empreses, on els participants podran entrevistar-se amb responsables de Recursos Humans del territori i facilitar la seva inserció en les empreses.

Aquest projecte està alineat amb els ODS 1, 4, 8, i 10 de l’Agenda 2030: Fi de la pobresa, Educació de qualitat, Treball decent i creixement econòmic, Reducció de les desigualtats. Si ets una empresa i vols participar en el projecte? Per a més informació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. <mailto:Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.> 

Redacció / Fotos: AEBALL

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix