El certificat Covid entrarà en vigor aquest divendres

S’haurà de fer servir per accedir als interiors de restaurants i gimnasos, i en les visites a les residències de gent gran

El Govern demanarà el Certificat Covid Digital de la UE a partir d’aquest divendres als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències de gent gran. Així ho va anunciar ahir a la tarda el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, després de la reunió de la Comissió Delegada del Govern en Matèria de Covid-19, en una compareixença al Palau de la Generalitat. L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), entrarà en vigor la propera mitjanit de dijous a divendres. El certificat, segons ha explicat el conseller, es demanarà a totes les persones a partir de 13 anys d’edat que accedeixin a l’interior aquests establiments.

d379a90c 07c8 4022 9a83 00a7d1e2e60a

El document es pot descarregar a través de la web i de l’aplicació de La Meva Salut. “És una eina que funciona, que ens permet 6.000 entrades al minut”, ha explicat el conseller, que ha assenyalat que, fins que entri en vigor l’ampliació la mesura, encara queden uns dies perquè la gent se’l pugui descarregar. “Ens donem aquest marge de 3 o 4 dies, perquè la gent se’l pugui continuar descarregant amb tranquil·litat i, si necessita ajuda, pugui recórrer a la seva xarxa de familiars i amics”, ha dit el conseller. “S’ha de descarregar un sol cop i guardar-lo”, ha recordat Argimon, que ha afegit que, en l’última setmana, s’han expedit uns dos milions de certificats, xifra que supera els 10 milions i mig des d’inicis de l’estiu passat. En aquest sentit, ha destacat el conseller, Catalunya “és la comunitat que, de llarg, ha fet més descàrregues de certificats, tant si ho mirem per població general com per població vacunada”. La majoria de certificats, un 96%, són de vacunació i, la resta, de recuperació de la malaltia o de prova diagnòstica negativa.

certifi covid baix

El Govern de la Generalitat va aprovar l’extensió del certificat Covid-19 com a resposta a l’increment de la incidència del virus. A banda d’aquesta mesura, el Govern insisteix en la necessitat de seguir mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant de la Covid-19, com ara la necessitat de fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància sempre que sigui possible i aplicar les mesures higièniques. També es recorda que l’ús de la mascareta és obligatòria a tots els espais interiors, excepte en el moment de menjar o beure, i en els espais exteriors si no es pot mantenir la distància física interpersonal de seguretat.

Redacció / Fotos: Departament de Salut-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix