Agbar guanya el premi Hispània Nostra pel projecte de la Central Cornellà

Imprimeix

A més ha rebut l'accèssit del premi Bonaplata 2020-2021 en la categoria de Rehabilitació de béns immobles

Agbar s'ha fet aquest divendres amb el premi Hispània Nostra 2020 en la categoria d'Intervenció al territori o paisatge pel seu projecte d'intervenció de condicionament, millora i restauració paisatgística de la Central Cornellà. Tal com ha informat el grup, el jurat ha volgut destacar la seva contribució a la cultura, com a eina didàctica i pedagògica amb una placa commemorativa que reconeix la intervenció duta a terme, especialment per concebre la sostenibilitat a partir del cicle de l'aigua, ja que s'empra aigua regenerada per al reg d'arbres fruiters.

“Aquesta intervenció ha convertit la Central Cornellà i el Museu de les Aigües en un espai industrial referent de Cornellà, que té un gran valor arquitectònic, paisatgístic i patrimonial, i fins i tot natural, ecològic i agrícola, amb un impacte molt positiu sobre el seu entorn”, ha assenyalat el president d'Agbar, Ángel Simón.

Premi Hispania Nostra 2

El projecte de millora paisatgística ha rebut, a més, l'accèssit del premi Bonaplata 2020-2021, organitzat per l'Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya (AMCTAIC), en la categoria de Rehabilitació de béns immobles.

La Central Cornellà és un espai format per un ric patrimoni industrial que permet interpretar i entendre la gestió del cicle de l'aigua a través d'infraestructures que el 1909 ja van fer possible bombar aigua potable a la ciutat de Barcelona.

A més d'incloure obres de gran valor arquitectònic, històric i patrimonial, com l'edifici projectat per l'arquitecte Josep Amargós i Samaranch el 1905, la reconstrucció de la Cascada Gaudí (ara amb aigua reciclada) o el pou Fives-Lille, també pretén ser un referent del coneixement, l'educació i la cultura sobre l'aigua a través del Museu de les Aigües.

Redacció / Fotos: Agbar