Els funcionaris de presons exigeixen més seguretat als llocs de treball

Un centenar s’han manifestat entorn dels centres penitenciaris de Brians-1 i Brians 2 de Sant Esteve Sesrovires

Més d'un centenar de funcionaris de presons s'han manifestat aquest divendres entorn dels centres penitenciaris Brians-1 i Brians-2 per demanar més mesures de seguretat als seus llocs de feina. "Ens sentim molt abandonats per la Secretaria de Mesures Penals", ha lamentat el coordinador de CSIF a Presons, Alberto Gómez, que ha reclamat a la Generalitat i a l'estat espanyol que dotin la plantilla d'eines per evitar agressions dels presos. El malestar ha anat a més després que aquesta setmana un reclús arranqués un fragment de dit a un funcionari de Quatre Camins. Els treballadors asseguren que això "ha fet vessar el got" i exigeixen a les administracions "mesures valentes" per "dignificar la feina", especialment dels vigilants penitenciaris.

La protesta, que ha recorregut la curta distància entre les dues presons de Sant Esteve Sesrovires, ha estat convocada pels sindicats CSIF, ACAP i l'Associació Marea Blava, mentre CCOO ha optat per fer una reivindicació portes endins dels centres. L'objectiu dels treballadors ha estat fer sentir la seva veu davant l'auge d'agressions dins les presons. Segons dades dels sindicats, durant l'últim any els atacs de reclusos a funcionaris han crescut un 21%.

FFIRu1XWQBYoinj 1

FFIRu1VWQAwCD8P

"Necessitem que se'ns reconegui legalment com una autoritat", ha subratllat Gómez, que ha recordat que la llei els situa en un rang inferior al que tenen els mestres o sanitaris dins les presons. Això, assegura, dona "gairebé impunitat" als interns a l'hora d'agredir un funcionari penitenciari "perquè saben que només s'exposen a un càstig intern, i no a una condemna per haver comès un delicte".

FFIRu1XXsAAbxYq bona

Modificació de la Llei OGP

Per poder ser considerats una autoritat cal modificar la Llei Orgànica General Penitenciària, en un tràmit estatal que PSOE i Unides Podem han encaminat des del Senat. A nivell de la Generalitat -que té les competències penitenciàries transferides-, els sindicats reclamen un nou redactat de la circular 2\/2021, que estableix el protocol que han de seguir els funcionaris amb els presos en cas de contenció. Aquesta setmana, la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, s'ha compromès a revisar-ho i així va traslladar-ho ahir dijous als sindicats.

Captura de pantalla 2021 11 26 a las 16.20.12

Gómez ha dit que veuen amb bons ulls la predisposició del Departament de Justícia, si bé ha reclamat que el document quedi "sense efecte" mentre es faci la revisió. També ha advertit que, si no veuen avenços imminents en aquesta qüestió, redoblaran les protestes fins aconseguir un nou protocol. Per últim, els sindicats també han reclamat més inversions en recursos humans i infraestructures, especialment per modernitzar centres com Brians 1 i Ponent.

Redacció / Fotos: Arxiu-presonscsif-Marea Blava

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
162

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix