Gavà rep el Pla local d’habitatge de la Diputació de Barcelona

Imprimeix

És un document tècnic i de planificació que serveix per definir les estratègies i propostes a desenvolupar des del govern local per millorar les condicions d’accés i permanència a l’habitatge

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Gavà el Pla local d’habitatge (PLH), un document tècnic i de planificació que serveix per definir les estratègies i propostes a desenvolupar des del govern local per millorar les condicions d’accés i permanència a l’habitatge. El treball també detecta les necessitats en matèria d’habitatge del municipi i defineix els mitjans per donar-hi resposta.

El document s’estructura en dues fases, una primera d’anàlisi en la qual es defineix l’emmarcament territorial i la població, el parc construït, el mercat, el planejament urbanístic, el parc residencial destinat a polítiques socials i la capacitat d’intervenció municipal, i una segona fase de diagnosi en la qual es defineixen els reptes més rellevants pel que fa a habitatge al municipi a partir de definir quin creixement es vol i impulsar una visió estratègica metropolitana que faciliti la gestió dels espais d’oportunitat de manera coordinada.

Gava PLH 01A

En aquesta fase de diagnosi es planteja augmentar el parc d’habitatge assequible i distribuir-lo pel municipi, així com dotar de recursos per gestionar-lo. En l’àmbit de l’emergència, els reptes a assolir se centren en l’atenció i prevenció en la pèrdua de l’habitatge i fer realitat aquest salt qualitatiu en les polítiques d’habitatge municipals creant noves estructures tècniques per reforçar els serveis municipals vinculats a aquesta necessitat.

La resta del pla estratègic defineix el pla d’acció on s’estableixen els objectius generals, les  línies estratègiques i els eixos d’actuació, entre els quals destaca l’ampliació del parc d’habitatge assequible que inclou, entre d’altres, el desenvolupament del Pla de Ponent amb la construcció de més de 700 habitatges públics durant els sis anys de vigència del PLH.

gava pla habitatge bona

Un altre eix estratègic treballat ha estat la gestió del parc d’habitatge assequible i social, on es preveuen actuacions encaminades a millorar la coordinació amb entitats socials que el gestionen, i també la gestió directa dels habitatges municipals i l’establiment d’un servei de mediació en els habitatges públics. La millora dels habitatges existents és un altra línia estratègica que inclou mesures actives de foment de la rehabilitació amb la identificació d’entorns vulnerables tot parant especial atenció a l’envelliment de la població resident.

Finalment, des de l’Ajuntament es vol prioritzar la prevenció del risc de la pèrdua de l’habitatge amb actuacions de suport a l’atenció de la pèrdua de l’habitatge i d’atenció a la pobresa energètica, i també regular l’habitatge d’ús turístic per protegir les persones residents i evitar l’expulsió de població en determinades zones del municipi.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà-Diputació