La ciutadania de Sant Vicenç dels Horts opina sobre l’estat de la ciutat

Imprimeix

El transport públic i els serveis municipals són els aspectes millor valorats

La ciutadania de Sant Vicenç dels Horts valora molt positivament la ciutat i els seus serveis i mira amb optimisme el futur. Són algunes de les principals conclusions que s’extreuen de l’Enquesta de Satisfacció Municipal que ha portat a terme el Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per encàrrec de l’Ajuntament. La finalitat de l’enquesta ha estat saber què pensa el veïnat sobre la realitat municipal, així com dels diferents serveis i projectes que hi ha a la ciutat.

FEj0i68XEAUNW6j

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, valora molt positivament les conclusions de l’estudi: “L’Ajuntament és la institució més propera als vicentins i les vicentines i per això des del Govern Municipal exercim sempre una escolta activa de les seves opinions i inquietuds, perquè volem millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Ara, gràcies a aquesta enquesta, també disposem d’una eina que permet conèixer amb dades quantitatives quines són les principals actuacions i projectes que la ciutat demanda.”

Vista Sant Vicenç dels Horts

Concretament, la ciutadania entrevistada es mostra “molt o bastant satisfeta” de viure a Sant Vicenç dels Horts (més del 75%), i un de cada tres es mostra optimista respecte als propers anys. Com a fortaleses de la ciutat, el veïnat apunta al transport públic i a les facilitats de comunicació amb Barcelona, i també valora positivament els serveis i equipaments públics, en especial la recollida d’escombraries. Pel que fa als projectes futurs millor valorats, s’hi troben les escales mecàniques de Sant Josep, la nova Escola Bressol Municipal Petit Mamut i els pisos de lloguer públic.

8638 a

D’altra banda, l’enquesta detecta inquietuds pel que fa a la percepció de la seguretat ciutadana, aspecte sobre el qual es treballa des de les diverses administracions que hi tenen competència.

FEU5prBXsAAU0DU

L’Enquesta de Satisfacció Municipal que ha portat a terme l’institut d’investigació GESOP es va fer la setmana del 22 al 28 de setembre de 2021, mitjançant entrevistes telefòniques a la població major de 18 anys. La mostra representativa de la ciutat es va seleccionar atenent la proporció de quotes de sexe i edat i ponderant el pes real de cada una de les quotes a l’estructura de la població. En total s’han fet 401 entrevistes.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts-Arxiu