El metge Bonaventura Clotet rep el premi Tarradellas Persevera de Cervelló

Imprimeix

Va rebre el guardó en la seva primera edició per la seva perseverança que salva vides i genera esperança en la nostra societat

El cap de malalties infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol i director de l'IrsiCaixa, Bonaventura Clotet, va rebre aquest diumenge 20 de novembre el premi Tarradellas Persevera, que lliura l'Ajuntament de Cervelló. Un acte que es va celebrar a l’església de Santa Maria del municipi baixllobregatí. “M'han donat molts premis, darrerament, però, sens dubte, aquest és el més bonic de tots", va dir Clotet durant la seva intervenció.  

bona 2

bona 3

El guardó forma part del Projecte Tarradellas, una iniciativa que l'Ajuntament de Cervelló, municipi natal de l'expresident de la Generalitat Josep Tarradellas, ha engegat per promoure la seva figura i valors, ha explicat el consistori.

“El premi és un reconeixement a accions, persones o entitats relacionades amb el valor de la perseverança tan característic del president Tarradellas, arrelat en el nostre esperit com a poble de Cervelló, i pel foment d'actituds constructives com la voluntat de diàleg, la capacitat de negociació o el respecte”, indica el consistori. En aquesta primera edició, el guardó es va atorgar al doctor Clotet “per la seva perseverança que salva vides i genera esperança en la nostra societat”. Dins del Projecte Tarradellas es duran a terme altres accions per difondre el llegat de l'expresident, com la creació d'un espai de contemplació i reflexió entorn de la seva figura o la dignificació del panteó del cementiri municipal on descansen les restes de la seva família.

bona 4

bona 5

Van participar en l’acte Jesús Naharro, diputat de la Diputació de Barcelona; i el president del Memorial Democràtic de la Generalitat, Vicenç Villatoro, entre altres personalitats. L'esdeveniment va ser conduït pel periodista Xavier Graset.

Redacció / Fotos: Aj. Cervelló