Fundesplai amplia instal·lacions amb tres equipaments nous

L'entitat, ubicada al Prat de Llobregat, ha invertit 17,5 milions d’euros i les inaugurarà amb una jornada festiva demà dissabte

Fundesplai (Fundació Catalana de l'Esplai) inaugurarà -el 20 de novembre- l'ampliació de la seva seu del Prat de Llobregat, que ha suposat doblar la superfície construïda fins als 22.000 metres quadrats i una inversió total de 17,5 milions d'euros.

Expo Ampliacio 2021 twitter

Captura de pantalla 2021 11 18 a las 21.59.51 bona

La inauguració es completarà amb una exposició sobre l'alimentació saludable i sostenible, titulada 'Menja, Actua, Impacta', que està integrada al programa d'activitats de la Capitalitat Mundial de l'Alimentació Sostenible que ostenta la ciutat de Barcelona aquest any 2021. Es podrà visitar fins a finals de juliol del 2023 i s'espera que unes 200.000 persones passin pel Prat per veure-la, segons les previsions dels organitzadors. La seva visita es podrà combinar amb altres activitats, com una jornada de descobriment del Delta del Llobregat, visitar el Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM) proper o ajudar a recollir hortalisses amb pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat.

  • 10:00 a 15:00h  Activitats obertes per infants i en família. Música. Cercavila. Visites guiades a les noves instal·lacions.
  • 11:00 a 12:30h  Recorregut institucional 
  • 12:30 a 13:00h  Acte central. Parlaments
  • 13:00 a 15:00h  Fira gastronòmica. Pica-pica popular.

Els membres de Fundesplai Anna Romeu i Jordi Simó i el director de Continguts i Innovació de la Fundació, Carles Xifra, han explicat els nous equipaments construïts i els detalls de l'exposició, que ocupa més de 1.500 metres quadrats. Simó ha explicat que l'ampliació vol donar resposta als nous reptes educatius i socials i permetre a Fundesplai fomentar l'ocupació dels joves, impulsant programes d'acció social i integració. “S'ampliarà l'activitat educativa a través de programes d'oci, d'educació ambiental, de salut a les escoles i centres d'esplai”, ha indicat. Actualment, Fundesplai ofereix el servei de menjador a unes 300 escoles i dona més de 30.000 menjars diaris.

Captura de pantalla 2021 11 18 a las 21.03.39

Fundesplai comptarà, a partir del pròxim dissabte, quan s'inaugurin, amb tres nous equipaments a la seva seu del barri de Sant Cosme del Prat: un centre de formació de 1.400 metres quadrats, amb catorze aules i una àgora per a actes especials; un gran espai multifuncional de 4.500 metres quadrats per a actes culturals i un nou mòdul de 75 habitacions que completarà l'actual alberg existent fins a les 225 habitacions.

Les obres s'han dut a terme en poc més d'un any malgrat el context de la pandèmia, encara que Romeu ha reconegut que han sofert per alguns materials que no s'han subministrat a temps i s'han hagut de canviar per altres. També s'ha construït un aparcament soterrat de 99 places, equipat amb carregadors per als cotxes elèctrics. Queda pendent de finalització una part de l'àrea del parc públic exterior i l'adequació final d'alguns espais de l'alberg, que estaran llestos en els mesos vinents.

Captura de pantalla 2021 11 18 a las 21.59.38

Segona fase

En una segona fase s'espera actuar sobre 1,5 hectàrees adquirides a l'ajuntament del Prat de Llobregat, on s'estudia la possible ubicació d'un museu encara per dissenyar.

D’altra banda, el finançament d'aquestes noves àrees de Fundesplai, així com la compra d'uns terrenys adjacents d'1,5 hectàrees a l'ajuntament del Prat han suposat una inversió de 17,5 milions d'euros en total, que han estat finançats amb crèdits de l'Institut Català de Finances i Triodos Bank.

Ec6F5siWoAAYrUO

Fundesplai és una entitat sense ànim de lucre creada fa més de 50 anys que desenvolupa múltiples programes dirigits a l'educació de nens i joves, el tercer sector social i la millora del medi ambient. El 2019 els seus programes van arribar a més de 285.000 persones, una xifra que va descendir el passat 2020 a menys de 200.000, però que s'espera recuperar aquest any, han indicat les mateixes fonts.

Redacció / Fotos: Arxiu-FCB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix