Uns 40 passatgers palestins demanen asil a Barcelona

Imprimeix

Es troben des de dilluns passat a l’Aeroport del Prat on esperen tramitar la seva sol·licitud

Una quarantena de passatgers amb passaport libanès d'un vol procedent d'Egipte amb escala a Barcelona es troben des de dilluns passat a l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, després que es neguessin a continuar el viatge i sol·licitessin asil a Espanya.

Segons han informat properes al cas, els viatgers, pel que sembla d'origen palestí, viatjaven en un vol xàrter procedent del Caire i amb destinació a Bogotà i Quito, que va aterrar a Barcelona cap a les 11:00 hores del passat dilluns per fer escala abans de reprendre el seu trajecte.

guardia civil aero

No obstant això, un total de 39 passatgers de l'avió van baixar del mateix i es van negar a continuar el viatge, al·legant que tenien la intenció de formalitzar una petició d'asil davant les autoritats espanyoles. Des de llavors, es troben a la sala que l'aeroport de Barcelona disposa per albergar les persones que tramiten una sol·licitud d'asil en els controls fronterers de les instal·lacions aeroportuàries, un espai que disposa de dutxes i altres serveis bàsics.

Fonts de la Delegació del Govern a Catalunya precisen que els passatgers es troben de forma voluntària a l'aeroport, ja que tenen la possibilitat de tornar al seu país d'origen o reprendre el vol cap a Quito i Bogotà.

Redacció / Fotos: Arxiu