Puntuen amb un 7,85 sobre 10 la qualitat dels parcs metropolitans

Imprimeix

La pandèmia ha implicat una revalorització ciutadana d'aquests equipaments, que aporten salut i qualitat de vida

La valoració dels parcs metropolitans és cada vegada més bona. El 2021 els usuaris han puntuat amb un 7,85 (sobre 10) de mitjana la qualitat percebuda en aquests espais. Aquesta valoració assoleix la puntuació més elevada de tota la sèrie des del 2007.

FEZik5gXIAQCMy3

Es tracta d'un fet especialment remarcable en el moment actual, en què la crisi sanitària derivada del coronavirus ha comportat la restricció dels moviments i les llibertats de les persones. L'augment dels desplaçaments dins els municipis durant els confinaments perimetrals, les restriccions en l'ús de locals tancats i la cerca d'espais lliures i saludables on dur a terme les activitats quotidianes amb garanties de distància física i seguretat, han comportat un increment del valor d'ús dels parcs. Davant d'aquest escenari, els parcs metropolitans s'han erigit com un espai imprescindible per a la vida de les persones i així ho constaten les valoracions de l'edició present. 

Cal destacar que tots els parcs han aprovat i que els usuaris els troben millor del que s'esperaven abans d'anar-hi. Aquest fet implica un augment important de la satisfacció ciutadana. Aquesta qualitat i satisfacció percebudes no han parat de créixer en els darrers anys, fet que demostra un aval de la gestió acurada que l'AMB fa d'aquests espais verds metropolitans. 

canmercader 1

Les conclusions provenen d'un estudi que l'AMB ha portat a terme durant el mes de maig, en col·laboració amb l'IERMB, amb un total de 5.713 entrevistes presencials repartides entre 47 parcs metropolitans. A cadascun dels parcs s'han realitzat entre 100 i 150 entrevistes amb l'objectiu de garantir un 95,5% de nivell de confiança en l'estudi.

L'informe ens fa saber que les variables més ben valorades pels usuaris són la proximitat, la tranquil·litat i el disseny del parc. D'altra banda, exposa que els principals motius de la visita són: passejar/descansar, passejar el gos i el lleure dels infants. Pel que fa a la freqüència i moment de la visita, gairebé la meitat dels usuaris visiten diàriament algun parc i un 31,14% ho fa setmanalment.

Redacció / Fotos: Arxiu