Es prorroga dues setmanes més les mesures de contenció de la Covid-19

Imprimeix

El govern espanyol anuncia la tercera dosi per als més grans de 60 anys i sanitaris

El Govern de la Generalitat ha aprovat, en el marc del Procicat, prorrogar catorze dies més les mesures de contenció davant la Covid-19 a Catalunya, vigents des del passat 5 de novembre. El conjunt de mesures s’enviaran al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, atès que l’ús del certificat Covidrequereix l’aval judicial previ.

covid carrer

Com fins ara, entre d'altres, continuarà vigent la prohibició de menjar i beure al carrer entre la 1 h i les 6 h, així com la prohibició de vendre alcohol a les botigues de conveniència entre les 22 h i les 6 h.

Tercera dosi

La Ponència de Vacunes ha acordat posar la tercera dosi de la vacuna de la Covid a les persones de més de 60 anys i al personal sanitari i sociosanitari. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ho ha anunciat durant una roda de premsa a Turquia i ha explicat que la proposta ara es portarà a la Comissió de Salut Pública per treballar-la amb les comunitats autònomes. 

olesa covid 19 virus

Les persones d'entre 60 i 69 anys van rebre la vacuna d'AstraZeneca, que es posava amb un interval més llarg que les d'ARN missatger, com Pfizer i Moderna, de manera que trigaven més a tenir la pauta completa. 

Redacció / Fotos: Ajuntaments Olesa i Castelldefels-Arxiu