Arrenca el nou curs amb més alumnes que mai

Imprimeix

Els centres escolars de la comarca comptaran amb menys mestres que el curs passat, un extrem que ha generat moltes crítiques des de la comunitat educativa al Govern de la Generalitat.

Els professionals de l’educació lamenten, a més, que també s’ha reduït el pressupost del manteniment i el material escolar.

Aquest curs, els instituts de secundària aposten, en la seva majoria, per un horari compactat (de 8 a 14.30 hores). Als centres de primària, es quedaran al menjador menys nens, el que pot estar relacionat amb la crisi econòmica.

Les llars d’Infants també han començat el curs amb una ocupació molt alta, tot i que s’accepten sol·licituds per a la llista d’espera.

7.100 alumnes a Cornellà

A Cornellà de Llobregat, uns 7.100 alumnes cursaran estudis d’infantil i primària als setze centres públics i concertats que hi ha a la ciutat. Enguany Cornellà ha estat designada zona única, un motiu pel qual els pares i mares han pogut escollir centre de preinscripció independentment del seu domicili.

Segons dades facilitades per l’Ajuntament, Cornellà té prop de 2.800 alumnes d’ESO, mentre que més de 1.900 alumnes es matricularan aquest curs a un dels cinc instituts de la ciutat, que ofereixen als estudiants la possibilitat de cursar les tres especialitats de batxillerat, a més de les 23 modalitat existents als cicles formatius.

Martorell té 8.200 estudiants

Les escoles de Martorell acolliran prop de 8.200 alumnes. A les llars d’infants, hi ha matriculats 288 nens de 0 a 3 anys. En el cicle de primària infantil, de P3 a sisè, n’hi ha prop de 3.300.

A l’ESO, amb la novetat del nou institut, l’IES Martorell, 1.300 i en el Batxillerat i els cicles formatius, 1.500, segons dades facilitades per l’Ajuntament.

A l’Escola Oficial d’idiomes, que encara té el procés de matrícula obert, hi ha una previsió de 600 alumnes. A l’Escola d’adults, de 500; una trentena al Programa de Transició al Treball; de 260 a l’Escola de Música i uns 400 a les escoles municipals d’anglès, moda i arts i oficis.

Molins de Rei, 4.735 escolars

A Molins de Rei, 4.735 alumnes han iniciat el curs. Fonts municipals han assegurat que l’Ajuntament “ha fet un esforç inversor en els centres i ha dut a terme un seguit d’actuacions de millora i manteniment amb un total de 35.000 euros per garantir les condicions i els serveis”.

Així, la principal despesa a Molins de Rei ha estat la millora dels sistemes de calefacció de diferents centres, la reparació del sostre del gimnàs de l’escola Alzina i millores a la LLIM El Rodó.

L’escola Estel, que el passat agost va patir un robatori, ha iniciat les classes amb normalitat després d’adquirir nous ordinadors. En els propers dies representants de l’escola es reuniran amb l’alcalde per afrontar les necessitats del centre.

Redacció | Foto: Arxiu