Es decideix confinar la presó de Can Brians 2 per contenir un brot de Covid

Es vol evitar una possible expansió de la malaltia a altres centres i a més persones

El Departament de Justícia ha decidit confinar a partir de demà la presó sesrovirenca de Can Brians 2 per contenir el brot de coronavirus que afecta aquest diumenge ja a 92 interns i 7 professionals, la gran majoria asimptomàtics, tal com va avançar La Premsa del Baix ahir. La Generalitat ha informat avui en un comunicat que “una vegada valorada la situació i seguint les indicacions dels responsables sanitaris”, a partir de demà es confinarà el centre penitenciari per evitar una possible expansió de la malaltia a altres centres i a més persones.

Centre Penitenciari Brians 2 Sant Esteve Sesrovires 01

El confinament implicarà, explica el Departament de Justícia, que es limitin al màxim les entrades i sortides de presos i que se suspenguin els trasllats de presos que tinguin com a origen o final el centre de Brians 2. La conselleria assenyala que a partir de la setmana vinent es realitzaran cribratges a la població reclusa i al personal de la presó.

El Departament avança, igualment, que demà es farà una reunió extraordinària del comitè de crisi que segueix aquest brot per concretar la temporalitat del confinament de la presó i estudiar altres mesures preventives. Les persones afectades pel brot es troben en nou mòduls de la presó, dels quals dos estan aïllats i set confinats, segons les dades de Justícia.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix