L’Hospital Moisès Broggi estrena una unitat d’obesitat i cirugia bariàtrica

Imprimeix

La setmana passada ja va dur a terme la primera intervenció al centre sanitari de Sant Joan Despí

El Complex Hospitalari Moisès Broggi ha ampliat la seva cartera de serveis amb l'engegada d'una Unitat d'Obesitat i Cirurgia Bariàtrica (UOCB), que la setmana passada ja va dur a terme la primera intervenció a lal centre sanitari de Sant Joan Despí. En un comunicat, el Complex Hospitalari Moisès Broggi, que inclou l'Hospital de Sant Joan Despí, l'Hospital General de l'Hospitalet de Llobregat, i l'Hospital Sociosanitari de l'Hospitalet, ha destacat que la nova unitat permetrà reduir les llistes d'espera en intervencions de l'àmbit de l'obesitat.

moises 1

La nova unitat està formada per un equip multidisciplinari on treballen els serveis d'Endocrinologia i Nutrició, Cirurgia General, Pneumologia, Psiquiatria i Psicologia Clínica, Anestesiologia, i Rehabilitació, principalment.

Els pacients amb obesitat complexa són derivats des de l'atenció primària o des del metge especialista i inicialment es realitzen tres visites de dietètica enfocades a l'alimentació i hàbits saludables. Posteriorment, el pacient és valorat pel metge endocrinòleg i si té criteris de cirurgia bariàtrica, es realitza una visita d'acolliment on s'explica el programa de cirurgia bariàtrica.

moises 2

En el marc del programa, el pacient és atès per la Unitat de Dietètica i Nutrició, que li brinda informació sobre hàbits recomanables abans i després de l'operació, així com pel Servei de Rehabilitació i de la Unitat de Psicologia Clínica, amb l'objectiu de fomentar l'exercici físic i l'autoestima, per millorar els resultats de les intervencions mèdiques i quirúrgiques relacionades amb la pèrdua de pes a llarg termini.

La UOCB continuarà treballant amb el seu centre de referència que és l'Hospital Universitari de Bellvitge, ja que alguns pacients continuaran operant-se allà, en funció de la seva complexitat.

Redacció / Fotos: HMB