Els 'barris de muntanya’ es rebel·len contra l’Ajuntament de Molins de Rei

Imprimeix

Els veïns i veïnes reclamen més seguretat, millor mobilitat i que no se’ls “exclogui de la presa de decisions del consistori”

Les associacions de veïns de La Rierada, Sant Bartomeu i Vallpineda s'han unit per dir que ja no aguanten més l'abandonament, segons afirmen, per part de l'Ajuntament de Molins de Rei. Així, les tres associacions han fet un comunicat conjunt denunciant la problemàtica que viuren.  

Fa anys que aquests ‘barris de muntanya’ del municipi baixllobregatí se senten del tot oblidats i els veïns reclamen més seguretat, millor mobilitat i que no se'ls exclogui en la presa de decisions del consistori. “Tot el que es promou des de l'Ajuntament hauria d'afavorir a tots els vilatans i vilatanes i no només a uns quants”, expliquen.

La gota que ha fet vessar el got és la comunicació que ha fet consistori molinenc dels horaris i serveis especials d'autobusos cap al cementiri del municipi per la festivitat de Tots Sants. “Tots? No, tots no. La gent que viu als barris de muntanya es pregunta si ells no tenen dret a visitar els seus difunts. Per què no tenen dret a un servei d'autobús com l'Ajuntament munta al centre de la vila per anar al cementiri?”, manifesta Fidel Castellví, president de l’AAVV de La Rierada.

horaris autobús

El problema de la freqüència de la línia d'autobús que uneix La Floresta (Sant Cugat) i Molins de Rei ja ve de lluny. “Si algú que viu en aquests barris vol pujar entre setmana, dies laborables, al poble, per participar del comerç de proximitat, per portar els seus fills a escola, perquè no disposa de mitjà de transport privat, per veure els amics de sempre o simplement perquè li ve de gust, doncs resulta que només ho pot fer a hores determinades i en les franges menys requerides. El cap de setmana ni això, i a l'agost fem vacances.”, diu Jaume Canal, president de l’AAVV de Vallpineda.

Una de les principals demandes, ja feta en diverses ocasions, fins i tot directament a l'alcalde en alguna de les seves visites a Collserola, és la inexistència de la possibilitat que a migdia els alumnes que cursen l'educació obligatòria als instituts de la vila i que pleguen de les seves tasques entre les 14 h i les 16 h puguin tornar a casa seva a l'hora de dinar. “Per què aquests nens, d'entre 12 i 16 anys, no tenen dret a transport públic? Els alumnes que venen d'altres poblacions tenen la possibilitat i la comoditat de pujar a un autocar que els apropa a les seves residències, per què no els molinencs i les molinenques? Així estalviaríem als seus pares, avis o germans, viatges innecessaris al centre de la vila, col·lapsada en aquests moments com en tants altres. Tant costaria augmentar la freqüència de la línia existent? Tant ens costaria instal·lar un bus a demanda com ja tenen altres poblacions?”, reclama Ismael Santoja, president de l'associació de veïns de Sant Bartomeu.

"Voldríem ser responsables i deixar els nostres cotxes a casa per no fer tants desplaçaments i ajudar a descongestionar el centre del nostre poble. Voldríem que els nostres fills fossin responsables per agafar el transport públic i així millorar la sobre contaminació que suporta el nostre municipi. Voldríem ser responsables per aparcar bé els cotxes als nostres carres i disposar d'una circulació fluida a molts trams de les nostres sinuoses carreteres. Voldríem ser responsables amb la velocitat i no tenir cap accident amb algun dels ciclistes que gaudeixen de la nostra muntanya o amb algun dels vehicles que ens utilitza de variant. Voldríem tot això, #SomResponsables, però no podem ni escollir ser-ho", afegeixen les associacions.

“Quan els veïns i veïnes diuen "nostre" es refereixen a Molins de Rei, a la seva vila, a casa seva també. Compren a Molins de Rei, esmorzen, dinen i sopen a Molins de Rei, es diverteixen a Molins de Rei i també hi tenen gent enterrada al cementiri. Si estan un pèl lluny, amb més motiu haurien de tenir més accés a la xarxa de transport. Si hi ha una carretera que els travessa, amb més motiu s'hauria de pensar en la seva seguretat, i en la de qui la fa servir, però no és així.”, afirmen.

Segons les associacions, cop resulta més clara la deixadesa per part de l'Ajuntament de Molins de Rei amb els barris de muntanya de la vila “i no oblidem, que les persones que hi viuen paguen els seus impostos religiosament, com tots i totes. No tenen dret a la seguretat i a la mobilitat que es promou a tot el municipi?”

Redacció / Fotos: AAVV