La CUP-Molins afirma l’església hauria de pagar 41.800 € d’IBI a l’any

Segons el grup municipal, l’ajuntament ha deixat de recaptar més d’1,5 milions d’euros durant tots aquests anys

La CUP-Molins ha donat a conèixer quant s’estalvia l’església a Molins de Rei en concepte d’exempció de l’Impost de Béns Immobles (IBI). El grup municipal afirma que són més de 41.800 euros cada any el que s’estalvia gràcies a l’acord “entre l’Estat Espanyol i la Santa Seu durant l’exemplar transició només en una quinzena d’edificis de la vila”. Això podria fer més d’1,5 milions d’euros tots aquests anys.

051549

“Aquests diners que tots i totes les molinenques han de pagar, però no l’Església, són els que serveixen per pagar els serveis públics del municipi, ja que l’IBI és un dels principals impostos del poble. L’església no ho paga fruit d’un pacte entre Espanya amb el Vaticà, que demostra que aquest Estat té ben poc d’aconfessional, a la pràctica. El pacte que eximeix l’església de pagar a tot l’Estat, a més, estipula que només alguns usos d’edificis de l’església queden exempts, però sembla que l’església està tenint descomptes amb edificis que no haurien d’estar exempts”, explica el grup municipal.

La CUP-Molins considera que l’església hauria de, com a mínim, pagar com tota la resta de vilatans i vilatanes, “i hem emplaçat al govern de Xavi Paz, un any més, a fer-ho efectiu. Tot i que fins ara, no ha estat així. La CUP esperem que algun dia totes les seves propietats passin a mans de la ciutadania.”

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix