Tornen a volar centenars d’estels a la platja de Castelldefels

Imprimeix

Després de les restriccions derivades de la Covid-19 i amb l'objectiu de donar suport a la Fundació Fabretto de Nicaragua, Fundació Comparte i l’Ajuntament de Castelldefels han acollit avui diumenge a més de 5.000 persones al ja clàssic festival Estels per la Pau a la plaça de les Palmeres

La Fundació Comparte i l’Ajuntament de Castelldefels han estat els organitzadors i promotors de l’esdeveniment que ha comptat amb la participació de desenes de col·laboradors locals i voluntaris. Entre els centenars d’estels que els nens i nenes han fet volar a la platja durant la vuitena edició del festival solidari Estels per la Pau, es podien llegir missatges com “la pau comença amb un somriure”. L’esdeveniment forma part de les 32es Jornades de Pau i Solidaritat de l’Ajuntament de Castelldefels.

FB5ofN8XIAIKHyK

Amb l’objectiu de ser una jornada de sensibilització, participació ciutadana i denúncia social, s’ha compartit amb les famílies un espai de solidaritat on els grans protagonistes han estat els estels gegants que han sobrevolat la platja de Castelldefels. Entre els estels, ha destacat el pop gegant, que mesura més de 35 metres. Als tallers infantils, els nens i nenes han fabricat i volat estels plens de missatges de pau com “la pau és cuidar l’amistat” o “el meu somni és saber que no hi ha guerres al món”. Els assistents també han gaudit de sessions de Zumba al ritme de les cançons més actuals, una espectacular escenificació en mans de Paranoia Teatre, música, màgia i un contacontes que ha meravellat als més petits.

FB5of17WYAMgMsy

Aquest 2021 l'objectiu del festival ha estat donar suport al programa “Superant limitacions i desigualtats en l'educació infantil i primària provocades per la pandèmia de la COVID-19. Madriz, Nicaragua” de la Fundació Fabretto i la Fundació Comparte. El programa és possible gràcies a la col·laboració de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

FB5ogbwXoAU2Tjc

Entre els assistents s’hi ha comptat amb el coordinador de la Fundació Comparte, Philippe de Dinechin, qui ha manifestat la seva alegria de “tornar a veure els nens i nenes jugant amb els estels” i ha afegit que “la pau sempre comença amb un gest concret.” També s’ha comptat amb la presència d’Octavio González, responsable d’apadrinament de la Fundació Fabretto, que ha vingut especialment des de Nicaragua per gaudir d’Estels per la Pau. La jornada l’ha emocionat especialment per veure tanta gent “donant suport a la infància nicaragüenca i unida per la Pau.”

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels