L’Ajuntament de Sant Boi posa en marxa el Pla de xoc d’adolescència

Uns quatre-mil alumnes de sis instituts assistiran aquest curs als tallers de suport emocional per pal·liar els efectes de la pandèmia de la Covid-19

Uns 4.000 alumnes dels instituts de Sant Boi de Llobregat participaran durant aquest curs en els tallers de gestió emocional oferts per l'Ajuntament als instituts en el marc de Pla de xoc d'adolescència. És una de les accions previstes per pal·liar els efectes de la pandèmia de la Covid-19 en un sector de població.

Les primeres sessions dels tallers es van fer a finals de setembre. Sis centres (INS Rafael Casanova, INS Rubió i Ors, INS Ítaca, Pedagògium COS, Salesians i Col·legi Sant Josep) han demanat oferir aquesta formació al seu alumnat.

 Pla de xoc adolescència Sant Boi

Amb el títol 'Omplint espais', el catàleg municipal de tallers de suport emocional ofereix diferents modalitats de continguts que varien segons les edats. Els més sol·licitats fins ara pels centres són els que tenen a veure amb l'abordatge de l'ansietat i el reforç de l'autoestima (també el dol, la gestió de conflictes o les conductes autolesives).

Les sessions són a càrrec d'un equip format per dues psicòlogues i un psicòleg. L'Ajuntament contracta professionals joves per desenvolupar aquestes accions amb la voluntat d'augmentar-ne l'impacte gràcies a una relació entre iguals i en un marc de confiança. Alhora, es genera ocupació juvenil.

Els tallers de suport emocional i psicològic són una de les accions que formen part del Pla que l'Ajuntament i set entitats juvenils de la ciutat van signar a principis de juliol. El pla té una dotació global d'1 milió d'euros i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Fundació Agbar.

A banda d 'aquest servei, les persones adolescents i joves poden demanar hora als serveis d'atenció psicològica individualitzada oferts habitualment per l'Ajuntament (Troba't i Assessoria psicològica per a joves El Punt). Les entitats vinculades a centres oberts també compten amb serveis d'assessorament i acompanyament.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix