La Fundació Comparte tornarà a celebrar el festival Estels per la Pau

Imprimeix

Amb l'objectiu de donar suport a la Fundació Fabretto de Nicaragua es faran diverses activitats d’11 a 19 hores a la plaça de les Palmeres de Castelldefels

La Fundació Comparte, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelldefels, organitza el pròxim diumenge 17 d'octubre la vuitena edició d’Estels per la Pau. A través de diferents activitats, es pretén compartir amb les famílies un espai de solidaritat on reclamar la pau al món, l'entesa entre pobles, la justícia social i el diàleg per a la convivència. Des de les onze del matí i fins a les set de la tarda, es podrà gaudir a la platja de Castelldefels de volades d’estels gegants, tallers infantils perquè els nens i nenes facin els seus propis estels, música, inflables, circ, màgia, zumba, contacontes i molt més.

EHVELCgX0AYG2VT

Aquest 2021 l'objectiu del festival és donar suport al programa “Superant limitacions i desigualtats en l'educació infantil i primària provocades per la pandèmia del COVID-19. Madriz, Nicaragua” de la Fundació Fabretto, organització amb qui la Fundació Comparte col·labora des de fa quinze anys. Gràcies a aquest programa, les fundacions ofereixen reforç educatiu perquè 2.000 nenes i nens de Madriz superin les limitacions educatives provocades per la pandèmia, porten aliments als menjadors escolars per a superar la desnutrició i realitzen accions d'informació i sensibilització per a prevenir i evitar els contagis de COVID19 a Nicaragua. El programa és possible gràcies a la col·laboració de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

estels

Després del confinament per la pandèmia del COVID19 i les limitacions derivades d'aquesta per a frenar la seva propagació, la platja de Castelldefels tornarà a veure volar estels amb missatges de pau. En un espai de 500m2, les famílies podran gaudir de tota mena d'activitats dirigides especialment als més petits. A més, s'habilitaran dos espais d'informació: un per a conèixer el treball de la Fundació Fabretto a Nicaragua i el programa impulsat amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament; i un altre per a saber més sobre la missió i visió de la Fundació Comparte.

view 2

Aquest any, durant els dies previs a l'esdeveniment, la Fundació Comparte impulsarà una acció virtual amb especial protagonisme al seu perfil d’Instagram (@comparte_ngo). L'objectiu és aprofundir sobre les necessitats educatives urgents a Nicaragua després dels estralls causats pel COVID19 i fomentar la col·laboració a nivell mundial per a mitigar els efectes negatius de la pandèmia.

estels 2

Programa de la jornada

1 - Carpes de Fabretto i Comparte. Espais habilitats per informar-se de la feina que fa la Fundació Fabretto a Nicaragua (i el programa impulsat amb l’Agència Catalana de Cooperació al

Desenvolupament) i la Fundació Comparte a l'Argentina, Xile, l'Equador, Hondures i Nicaragua.

2 - Tallers d’estels. (d’11:00h a 14:00h i de 16:00h a 19:00h). Es podrà pintar, preparar i fer volar estels, involucrant als més petits i a les seves famílies perquè construeixin el seu estel amb un missatge de pau. Els tallers es realitzaran per torns i grups reduïts per a respectar les normes sanitàries.

3 - Activitats artístiques. Durant tota la jornada hi haurà un escenari amb actuacions artístiques i musicals.

11:00h Zumba

11:55h Paranoia Teatre

12:55h Circ Kanaya

13:45h Musica

16:00h Màgia

16:50h Contacontes

17:30h Zumba

4 - Vola per la Pau. L'associació Barcelona Estels i l'equip del Ventilador, participaran amb els seus estels gegants i artístics per a reclamar la pau al món.

-Demostració de vol. Diferents tipus de vol a càrrec d'especialistes i associacions d'aficionats als estels de Catalunya, com per exemple Barcelona Estels i El Ventilador, autèntics professionals d'aquesta matèria.

-El Jardí del Vent. Animals, plantes, organismes i figures elaborades amb materials molt lleugers “ballen” amb el vent i conviuen en harmonia dins d'aquest particular jardí plantat a la sorra de la platja.

-Volem per la Pau. Es proposaran vols massius al llarg del dia.

5 - Zona d’inflables. Habilitació d'un espai a la Plaça de les Palmeres perquè els nens i nenes saltin.

Redacció / Fotos: Fundació Comparte-Aj. Castelldefels