La Fundació Comparte tornarà a celebrar el festival Estels per la Pau

Amb l'objectiu de donar suport a la Fundació Fabretto de Nicaragua es faran diverses activitats d’11 a 19 hores a la plaça de les Palmeres de Castelldefels

La Fundació Comparte, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelldefels, organitza el pròxim diumenge 17 d'octubre la vuitena edició d’Estels per la Pau. A través de diferents activitats, es pretén compartir amb les famílies un espai de solidaritat on reclamar la pau al món, l'entesa entre pobles, la justícia social i el diàleg per a la convivència. Des de les onze del matí i fins a les set de la tarda, es podrà gaudir a la platja de Castelldefels de volades d’estels gegants, tallers infantils perquè els nens i nenes facin els seus propis estels, música, inflables, circ, màgia, zumba, contacontes i molt més.

EHVELCgX0AYG2VT

Aquest 2021 l'objectiu del festival és donar suport al programa “Superant limitacions i desigualtats en l'educació infantil i primària provocades per la pandèmia del COVID-19. Madriz, Nicaragua” de la Fundació Fabretto, organització amb qui la Fundació Comparte col·labora des de fa quinze anys. Gràcies a aquest programa, les fundacions ofereixen reforç educatiu perquè 2.000 nenes i nens de Madriz superin les limitacions educatives provocades per la pandèmia, porten aliments als menjadors escolars per a superar la desnutrició i realitzen accions d'informació i sensibilització per a prevenir i evitar els contagis de COVID19 a Nicaragua. El programa és possible gràcies a la col·laboració de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

estels

Després del confinament per la pandèmia del COVID19 i les limitacions derivades d'aquesta per a frenar la seva propagació, la platja de Castelldefels tornarà a veure volar estels amb missatges de pau. En un espai de 500m2, les famílies podran gaudir de tota mena d'activitats dirigides especialment als més petits. A més, s'habilitaran dos espais d'informació: un per a conèixer el treball de la Fundació Fabretto a Nicaragua i el programa impulsat amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament; i un altre per a saber més sobre la missió i visió de la Fundació Comparte.

view 2

Aquest any, durant els dies previs a l'esdeveniment, la Fundació Comparte impulsarà una acció virtual amb especial protagonisme al seu perfil d’Instagram (@comparte_ngo). L'objectiu és aprofundir sobre les necessitats educatives urgents a Nicaragua després dels estralls causats pel COVID19 i fomentar la col·laboració a nivell mundial per a mitigar els efectes negatius de la pandèmia.

estels 2

Programa de la jornada

1 - Carpes de Fabretto i Comparte. Espais habilitats per informar-se de la feina que fa la Fundació Fabretto a Nicaragua (i el programa impulsat amb l’Agència Catalana de Cooperació al

Desenvolupament) i la Fundació Comparte a l'Argentina, Xile, l'Equador, Hondures i Nicaragua.

2 - Tallers d’estels. (d’11:00h a 14:00h i de 16:00h a 19:00h). Es podrà pintar, preparar i fer volar estels, involucrant als més petits i a les seves famílies perquè construeixin el seu estel amb un missatge de pau. Els tallers es realitzaran per torns i grups reduïts per a respectar les normes sanitàries.

3 - Activitats artístiques. Durant tota la jornada hi haurà un escenari amb actuacions artístiques i musicals.

11:00h Zumba

11:55h Paranoia Teatre

12:55h Circ Kanaya

13:45h Musica

16:00h Màgia

16:50h Contacontes

17:30h Zumba

4 - Vola per la Pau. L'associació Barcelona Estels i l'equip del Ventilador, participaran amb els seus estels gegants i artístics per a reclamar la pau al món.

-Demostració de vol. Diferents tipus de vol a càrrec d'especialistes i associacions d'aficionats als estels de Catalunya, com per exemple Barcelona Estels i El Ventilador, autèntics professionals d'aquesta matèria.

-El Jardí del Vent. Animals, plantes, organismes i figures elaborades amb materials molt lleugers “ballen” amb el vent i conviuen en harmonia dins d'aquest particular jardí plantat a la sorra de la platja.

-Volem per la Pau. Es proposaran vols massius al llarg del dia.

5 - Zona d’inflables. Habilitació d'un espai a la Plaça de les Palmeres perquè els nens i nenes saltin.

Redacció / Fotos: Fundació Comparte-Aj. Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix