Cau una banda de joves que assaltava cases

Imprimeix

Fins al moment s’ha pogut acreditar que els detinguts haurien comès fins a set robatoris en els darrers mesos a Esplugues, Segur de Calafell, L’Hospitalet de Llobregat i Barcelona.

Quatre dels joves són de nacionalitat espanyola mentre que un cinquè és de nacionalitat xilena, han informat fonts properes a la investigació.

Els detinguts, que portaven un elevat nivell de vida, havien convertit els robatoris en força en la seva principal font d’ingressos.

Algun dels sospitosos té penes de presó per robatoris amb violència i amb força.

La investigació es va iniciar a principis del mes de juny després que els mossos rebessin la denúncia d’un robatori amb força en una casa d’Esplugues de Llobregat.

El robatori es va cometre mentre els moradors de la casa dormien i els lladres, a més  de sostreure documentació i targetes de crèdit, també van robar un vehicle del pàrquing del mateix immoble.

La investigació ha permès determinar que els lladres just després de cometre els robatoris venien els objectes aconseguits a través d’internet, utilitzant pàgines de compra i venda d’objectes de segona mà.

Vivien tots junts

Els vehicles i motocicletes que sostreien els utilitzaven per cometre altres robatoris i per realitzar els seus desplaçaments  habituals.

En el moment de la detenció els joves vivien tots en un mateix bloc de pisos d’obra nova, al barri de Santa Eulàlia de L’Hospitalet de Llobregat, on s’havien instal·lat sense el consentiment del propietari.

A un dels membres del grup també  se l’imputa un robatori amb violència en un centre comercial de Sant Boi de Llobregat. Els fets van passar el mes de maig quan el jove va sostreure un vehicle d’alta gamma a una dona embarassada, a qui va arrossegar pel terra diversos metres.

Redacció | Foto: Arxiu