Creen a Sant Vicenç dos habitatges per a famílies en situació d’emergència

L’Ajuntament, Càritas Diocesana de Sant Feliu i la Fundació Iris han signat un conveni per habilitar i gestionar dos mòduls de la Llar Residència, que estan buits fins que la Generalitat no concerti les places

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts avança amb la iniciativa d’enfortir l’habitatge social al municipi baixllobregatí i ho fa conjuntament amb les entitats. Avui s’ha signat un conveni de col·laboració a tres bandes entre Càritas Diocesana de Sant Feliu, la Fundació Iris i el consistori, per disposar de dos habitatges d’emergència habitacional per a famílies vicentines en risc d’exclusió. Es tracta de dos mòduls  que s’han habilitat al carrer de Salvador Allende, número 69-71, on la Fundació Iris  té una residència adreçada a persones amb diversitat funcional. El conveni està  valorat en 56.000 euros anuals pels anys 2021 i 2022.

miguelcomino 3

miguelcomino 2

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha destacat la “suma  d’esforços” com a “estratègia clau per superar l’adversitat”. I ha afegit: “El  suport a les entitats sense ànim de lucre i a les persones més sensibles de la  nostra societat, ajuda a fer que les nostres ciutats siguin més fortes i  solidàries i facilita millorar la vida de la ciutadania”. El batlle afirma també que Sant  Vicenç dels Horts pateix una “greu mancança d’habitatge protegit”, i per aquest  motiu “els ajuntaments intentem ajudar a totes les persones malgrat que  hauria de ser el Govern qui fes una aposta clara i decidida per l’habitatge  social a tot Catalunya.”

4 768x512

El 2006 la Fundació Iris va construir tres mòduls per a una residència tutelada, però  la Generalitat encara no ha concertat les places en tot aquest temps. Mentre no es defineixin aquestes places, l’Ajuntament farà ús d’un dels mòduls per a fer front a  l’emergència habitacional de persones i famílies que ho requereixen de manera  urgent, especialment per a famílies monomarentals. Càritas es farà càrrec del  segon mòdul i els espais estaran coordinats per la figura d’un/a educador/a social.

Reconstrucció Social i Reactivació Econòmica

Aquesta acció s’emmarca en el compromís del Govern de destinar el romanent  municipal del 2020 a actuacions recollides al Pla de Reconstrucció Social i  Reactivació Econòmica. L’estalvi prové dels recursos que no es van gastar l’any  passat, principalment per activitats que no es van celebrar arran de la pandèmia, i que ara s’incorporen als comptes vigents.

Així, a més de disposar d’habitatge habitacional, algunes de les inversions  previstes són plans d’ocupació per contractar persones a l’atur, instal·lar escales  mecàniques a Sant Josep, subvencions a empreses, ajuts per casals d’estiu, ajuts socials, etc.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix