Molins en Comú denuncia la caducitat del Pla de Mobilitat Urbana

Segons el grup municipal, l’Ajuntament no pot demanar ajuts del programa europeu NextGenerationUE i subvencions perquè no té aprovat i vigent el Pla per la qual cosa podria suposar unes pèrdues de més d’un milió d’euros

La pandèmia de coronavirus i l’emergència climàtica han fet veure la importància de les actuacions en mobilitat sostenible en tot el territori i en especial en els municipis. L’aposta per l’ús de bicicletes, el reforç i millora del transport públic, la creació de zones de Baixes emissions, la millora dels itineraris de vianants, voreres i recuperació de l’espai públic per a les persones, les actuacions per garantir l’accessibilitat universal i també l’aposta per l’electrificació dels vehicles públics i privats, esdevenen reptes que els ajuntaments haurien d’abordar de manera inexcusable. Les administracions europees, de l’Estat i de la Generalitat i d’altres ens supralocals, estan elaborant plans i aprovant pressupostos i ajuts als ajuntaments per desplegar mesures de mobilitat sostenible i de lluita i adaptació al canvi climàtic.

c41 1460142 bona

Per acollir-se a aquests ajuts demanen als municipis que aprovin i tinguin vigent el Pla de Mobilitat Urbana. “El de Molins de Rei (2015-2020) està caducat, es desconeix públicament el nivell del seu compliment i els objectius i programes que manquen per realitzar, però el més greu de tot és que no s’ha plantejat quan tocava cap revisió d’aquest.”, denuncia Molins en Comú (MEC).

Aquesta no actualització del PMU suposa, segons el grupo municipal, “la imminent marginació del municipi de Molins de Rei de les ajudes previstes pel programa Europeu “NextGenerationEU” i en concret del seu desenvolupament estatal amb el Pla de “Recuperación, transformación y resiliència”. Aquest fet podria suposar la pèrdua de possibles subvencions en els pròxims anys (2021-2023) per un valor de més d’1,1 milió d’euros segons estimacions aportades per l’AMB, i la possible pèrdua de noves subvencions d’entitats públiques dirigides a la Mobilitat sostenible i a l’accessibilitat universal en un futur pròxim.

Captura de pantalla 2021 10 04 a las 11.00.13

“Considerem totalment prioritari, necessari, imprescindible i molt urgent, l’actualització per part del consistori molinenc del PMU amb vigència fins al 2027, la redacció del Pla d’accessibilitat i la realització del Pla director de la bicicleta, garantint la participació ciutadana i on es contemplin totes les mesures previstes en els plans d’acció climàtica i en els plans de mobilitat metropolitans. Si l’Ajuntament no pren mesures urgents, no podrà acollir-se a cap mena de subvenció i no es podran dur a terme accions de millora en la via pública per garantir els drets de totes les persones”, afirma Molins en Comú.

A més, el grup municipal, exigeix actualitzar l’any 2022, amb la dotació de crèdit necessari i suficient al pressupost inicial del mateix any, el Pla de Mobilitat Urbana de Molins de Rei (PMU) 2015-2020, garantint la participació ciutadana, que contempli totes les mesures previstes en els plans d’acció climàtica i plans de Mobilitat metropolitans, actualitzant-lo a la nova realitat i als nous condicionants, sanitaris, de salut i de lluita contra el canvi climàtic. Precisament, en el darrer Ple de setembre la moció sobre la planificació de la mobilitat sostenible i l’accessibilitat universal a Molins de Rei presentada per Molins en Comú i Molins Camina Podem va ser aprovada.

Redacció / Fotos: Google Maps

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
152

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix