Pintades i creus blaves a Brians 1 i 2 contra la Conselleria de Justícia

Segons l’associació Marea Blava “aquest acte reivindicatiu i anònim dirigeix les mirades i el descontentament pel cap alt en l'escalafó penitenciari, apunten a una Conselleria de Justícia que presumeix més de paraules que de fets”

Dimarts 28 de setembre al matí van aparèixer desenes de creus blaves als voltants dels centres penitenciaris de Brians 1 i Brians 2, a Sant esteve Sesrovires. També es van poder veure pintades que deien “Ciuró prou abusos” i “Lluitem”.

En un comunicat de l’associació Marea Blava indica que “aquest acte reivindicatiu i anònim dirigeix les mirades i el descontentament pel cap alt en l'escalafó penitenciari. Apunten a una Conselleria de Justícia que presumeix més de paraules que de fets. Apunten a un servei d'inspecció penitenciària viciat i en una certa manera tèrbol i poc  transparent. Però sobretot apunten, en aquest cas a manera de suport, a tots els  funcionaris que han estat expedientats injustament en processos de dubtosa fiabilitat.”

Captura de pantalla 2021 10 01 a las 17.48.04

D’altra banda, l’associació explica que “aquestes creus podrien representar el que des de la conselleria sembla que es pretén: enterrar a un col·lectiu oblidat, ocult entre els murs, vilipendiat i maltractat des de fa dècades. Un col·lectiu que sempre ha estat al peu del canó, mai reconegut socialment, però que desenvolupa una gran labor. Un col·lectiu ara  amenaçat per una sèrie d'expedients ideològics que pretenen crear una sensació de por i inseguretat a l'hora d'actuar en situacions tibants i desagradables.”

Redacció / Fotos: Marea Blava

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix