Accident laboral mortal a una nau industrial de Martorell

Imprimeix

L’accident es va produir quan el treballador, que no estava assegurat, realitzava tasques de neteja de la teulada sense l’arnès de seguretat obligatori. L’home, Faustino R.G, de 50 anys, de nacionalitat paraguaiana i veí de Sant Pere de Ribes, va caure al buit des d’una alçada de 12 metres d’altura a través d’un celobert de la nau, segons fonts properes a la investigación.

L’empresari està imputat per un delicte contra els drets dels treballadors per tenir una persona treballant al seu servei de forma il·legal, sense contracte, sense donar-lo d’alta a la seguretat social ni facilitar les mesures de seguretat obligatòries per desenvolupar la seva feina.

També se li imputa un delicte d’obstrucció a la Justícia i deslleialtat professional ja que, en el moment de l’accident, el detingut va intentar ocultar a la Policia les seves irregularitats laborals obligant a dos treballadors més al seu servei –també sense contracte- a marxar del lloc de l’accident abans que arribés la patrulla.

El detingut va quedar en llibertat el passat divendres 31 d’agost, després de passar a disposició del jutge a Martorell.

Redacció | Foto: Arxiu