Renfe comença vuit dies de vaga dels seus maquinistes

Exigeixen el compliment del pla d’ocupació i dels acords sobre el traspàs de competències en transport ferroviari a les comunitats autònomes, així com la recuperació de tots els llocs de treball i els serveis que s’han suprimit en els últims mesos

Els maquinistes de Renfe han començat vuit dies de vaga (30 de setembre, l’1, 4, 5, 7, 8 11 i 12 d’octubre) per demanar més personal. Exigeixen el compliment del pla d’ocupació i dels acords sobre el traspàs de competències en transport ferroviari a les comunitats autònomes, així com la recuperació de tots els llocs de treball i els serveis que s’han suprimit en els últims mesos. Segons el sindicat Semaf“Renfe ha aprofitat la pandèmia per eliminar trens i reduir la plantilla en prop de 700 ocupacions en totes les categories professionals.”

EyEh2P2WUAgupsD

De les jornades convocades, en sis hi haurà una vaga de 24 hores, el 30 de setembre i els dies 1, 5, 8, 11 i 12 d’octubre, i en dues aturades parcials, els pròxims 4 i 7 d’octubre.

Serveis mínims

El Ministeri de Transports i el Departament de Treball han dictat els serveis mínims on es garanteix que circularan un 85% dels trens de Rodalies, un 65% dels combois de Mitja Distància i un 72% dels d’Alta Velocitat i Llarga Distància.

P180628057

Segons els horaris d’aturades convocades, els dies 30 de setembre, 1, 5, 7, 8,11 i 12 d’octubre hi haurà serveis mínims entre les 0 h i les 23.59 h. En canvi, el 4 d’octubre es garantirà el servei entre les 5 i les 9 h; les 14 i les 16 h, i entre les 18 i les 22 h. Finalment, el 7 d’octubre hi haurà serveis essencials entre les 7 i les 9 h; les 12 i les 16 h i entre les 18 i les 22 h.

P190103023

Canvi i reemborsament dels bitllets

Renfe assegura en un comunicat que els viatgers que hagin adquirit un bitllet amb antelació que estigui afectat per la convocatòria de vaga, el podran canviar o sol·licitar el reemborsament sense cap cost addicional. A més, els usuaris també poden obtenir informació al telèfon 902 320 320, al web de Renfe o al Twitter de la companyia ferroviària.

Redacció / Fotos: Bernat Borràs-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
106

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix