El CAP de Corbera de Llobregat, “en situació insostenible”

L'alcaldessa de la població, Montserrat Febrero, pateix greus problemes de personal que han creat “listes d’espera importants”, ja que actualment compta amb quatre facultatius en lloc dels deu metges assignats

Segons fonts municipals, des de l'inici de la pandèmia, el servei del CAP Corbera de Llobregat ha anat patint problemes de personal -des de fa un any i mig- que l'estan deixant a “uns nivells residuals, amb problemes importants de llistes d'espera”.

El CAP Corbera de Llobregat té assignats deu metges per cobrir una població de 19.000 persones (aproximadament) i actualment només es compta amb 4 facultatius en actiu, ja que la resta, segons fonts municipals, es troben de baixes laborals, baixes estructurals o torns de descans, que agreugen aquesta situació, que fa massa mesos que s'allarga.

ambulatori 1601542648 w1200 1632309933

Per tal de tallar amb aquesta dinàmica, l'alcaldessa Montserrat Febrero ha realitzat diverses trucades i reunions amb l'Institut Català de la Salut, el CatSalut i altres estaments per tal d'aconseguir que es contracti a més metges per poder resoldre aquesta situació i oferir el servei que mereix Corbera de Llobregat. Entre aquestes trucades, cal destacar la conversa amb el propi Conseller de Sanitat, Josep Maria Argimón. Al llarg d'aquestes reunions, la resposta sempre ha estat que “era conscient de la situació i que es treballaria per posar-hi una solució”, però el remei no arriba mai.

Arribats a aquest punt, l'equip de govern de Corbera de Llobregat ha decidit fer pública quina és la situació real del Centre d'Atenció Primària per tal de revertir aquesta situació, manifestar el ple suport als treballadors actuals del CAP i retornar a la situació pre-pandèmia, així com fer pressió social i demanar el suport de la ciutadania en aquesta petició.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
95

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix