Es ralentitzen les obres de la C-245 a Castelldefels

Imprimeix

Ho ha provocat l’exigència d'increment pressupostari de l'empresa constructora, segons fonts municipals

Les obres de l'avinguda Constitució entre l'avinguda Pau Casals i la plaça Colom no estaran enllestides a finals d'any, com estava previst. L'empresa encarregada de les obres ha anunciat que posposa l'inici dels treballs en aquest tram al mes de gener. En el rerefons del retard hi ha la petició de Dragados, adjudicatària del projecte de reforma integral de la carretera c-245 a Castelldefels,  d'un increment del 38% en relació al pressupost inicial. Tant Infraestructures.cat, l'empresa pública que gestiona el projecte, com la direcció de l'obra consideren que aquesta demanda és excessiva.

rotonda castefa

L'empresa ha comunicat que iniciarà els treballs del tram 3 de les obres al gener. El calendari aprovat marcava que aquesta fase s'havia d'executar entre juliol i desembre de 2021. Així mateix, també ha explicat al conjunt d'administracions implicades que fins a començaments de l'any tampoc no continuarà amb els treballs a l'interior de la rotonda de la plaça Colom, que ja estan iniciats. D'aquesta manera, assenyalen, farien coincidir aquestes actuacions amb les del tram 1, que va de l'avinguda 302 a l'avinguda de la Pineda. En aquest tram les obres començaran al gener, seguint les peticions dels comerciants per tal que no afectin la campanya de compres nadalenques. 

Reclamació

Aquest retard s'emmarca en el fet que Dragados fa una reclamació per diversos conceptes, com ara manteniment de la senyalització i l'accessibilitat en els trams en obra, els accessos a veïns i comerços, l'acceleració dels treballs i les actuacions en voreres en presència de serveis. Per aquests conceptes demana un increment que representa un 38% de l'import del projecte, que té un pressupost de 8.230.494,20€ (IVA inclòs).

Captura de pantalla 2021 09 22 a las 9.21.36

Infraestructures.cat (empresa pública de la Generalitat i ens promotor de la totalitat de l'obra, que és supramunicipal) considera que no hi ha cap raó ni tècnica ni contractual que justifiqui una reclamació d'aquesta magnitud.

L'Ajuntament, per la seva banda, ha demanat que ambdues parts arribin a un acord tan aviat com sigui possible per tal de no perjudicar la ciutadania de Castelldefels i la reforma de l'avinguda Constitució sigui una realitat en els terminis previstos. Mentrestant, el consistori reforçarà els tancaments i la senyalització de l'àmbit d'obres per garantir la seguretat dels vianants.

Redacció / Fotos: Arxiu