Fundesplai educarà aquest curs uns 115.000 nens en una alimentació sana

Imprimeix

Ha donat a conèixer aquesta proposta als més de 250 monitors de l'entitat a la seva seu del Prat de Llobregat

Fundesplai desplegarà aquest curs la proposta educativa 'Menjar canvia el món' entre els 115.000 nens i joves que participen durant el curs en els esplais i menjadors que atén aquesta entitat, que aposta per incidir en el dret a l'alimentació sana i sostenibleFundesplai va donar a conèixer aquesta proposta als més de 250 monitors de l'entitat a la seva seu del Prat de Llobregat, en la tradicional jornada d'inici de curs de l'educació en l'oci a Catalunya.

E j01tcXMAIjklh

L'objectiu de 'Menjar canvia el món' és educar perquè els nens, joves i les seves famílies adoptin una alimentació saludable, sostenible i justa que impacti en la salut personal i, alhora, en la salut global del planeta.

La proposta inclou una sèrie de materials pedagògics i una pàgina web amb recursos i activitats, un quadern amb els arguments per millorar la situació d'emergència climàtica, sanitària i social en la qual ens trobem i una maleta plena de jocs i contes, per arribar als més petits d'una forma lúdica. Aquests elements es complementaran amb una exposició de més de 1.000 metres quadrats titulada 'Menja. Actua. Impacta' i que s'inaugurarà al novembre d'aquest any.

E lWvKEXsAslFW0

La jornada d'avui ha inclòs la taula rodona 'Per què menjar canvia el món?', en la qual han participat dietistes de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i de la Universitat de Barcelona, entre d'altres organitzacions, i s'han ofert espais formatius per als educadors. En total, s'han fet onze tallers, un dels quals era com fer un hort a l'escola o esplai, com treballar els objectius de desenvolupament sostenible, les experiències d'una pastora que ha parlat sobre camp i gènere i sobre l'impacte que produeixen en la salut els sobreenvasats, entre d'altres.

Redacció / Fotos: Arxiu