Fundesplai educarà aquest curs uns 115.000 nens en una alimentació sana

Ha donat a conèixer aquesta proposta als més de 250 monitors de l'entitat a la seva seu del Prat de Llobregat

Fundesplai desplegarà aquest curs la proposta educativa 'Menjar canvia el món' entre els 115.000 nens i joves que participen durant el curs en els esplais i menjadors que atén aquesta entitat, que aposta per incidir en el dret a l'alimentació sana i sostenibleFundesplai va donar a conèixer aquesta proposta als més de 250 monitors de l'entitat a la seva seu del Prat de Llobregat, en la tradicional jornada d'inici de curs de l'educació en l'oci a Catalunya.

E j01tcXMAIjklh

L'objectiu de 'Menjar canvia el món' és educar perquè els nens, joves i les seves famílies adoptin una alimentació saludable, sostenible i justa que impacti en la salut personal i, alhora, en la salut global del planeta.

La proposta inclou una sèrie de materials pedagògics i una pàgina web amb recursos i activitats, un quadern amb els arguments per millorar la situació d'emergència climàtica, sanitària i social en la qual ens trobem i una maleta plena de jocs i contes, per arribar als més petits d'una forma lúdica. Aquests elements es complementaran amb una exposició de més de 1.000 metres quadrats titulada 'Menja. Actua. Impacta' i que s'inaugurarà al novembre d'aquest any.

E lWvKEXsAslFW0

La jornada d'avui ha inclòs la taula rodona 'Per què menjar canvia el món?', en la qual han participat dietistes de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i de la Universitat de Barcelona, entre d'altres organitzacions, i s'han ofert espais formatius per als educadors. En total, s'han fet onze tallers, un dels quals era com fer un hort a l'escola o esplai, com treballar els objectius de desenvolupament sostenible, les experiències d'una pastora que ha parlat sobre camp i gènere i sobre l'impacte que produeixen en la salut els sobreenvasats, entre d'altres.

Redacció / Fotos: Arxiu



 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
161

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix