Els propietaris de La Ricarda podrien vendre els terrenys a Aena

Inclouen l'estany, la pineda, els aiguamolls i dues cases pairals, tenen un valor nominal d'uns 3,5 milions d'euros i són propietat de mig centenar de socis de la família Bertrand

Els propietaris de l'espai protegit de La Ricarda, que es veuria afectat pel polèmic, i ara en suspens, projecte d'ampliació de l'Aeroport del Prat de Barcelona, estan majoritàriament a favor de vendre els terrenys a Aena, segons publica aquest diumenge El Periódico de Catalunya.

Aquests terrenys, que inclouen l'estany, la pineda, els aiguamolls i dues cases pairals, tenen un valor nominal d'uns 3,5 milions d'euros i són propietat de mig centenar de socis de la família Bertrand.

1d6722cf 5904 45cb ade5 8a4c4b77a7b0 16 9 aspect ratio default 0

Segons el diari, els propietaris de La Ricarda aposten per vendre aquests terrenys de 135 hectàrees, que han estat motiu de discòrdia en estar inclosos en el projecte del govern central per a l'ampliació de l'aeroport de Barcelona, que de moment ha quedat paralitzat.

L'espai natural protegit de la Ricarda, dins del Delta del Llobregat, no és públic, sinó que parteix d'aquest és propietat de la citada família d'origen francès, que la va adquirir entre finals del segle XIX i principis del XX, si bé el gruix de la finca pertany a la societat Ebys Inmuebles SL, encarregada d'administrar-la. La societat té mig centenar de socis, tots ells de la família, encara que amb una participació dispar.

Els Bertrand Barraquer, Bertrand Vergès, Bertrand Marfà i Gomis Bertrand controlen un 24% de la societat cadascun, mentre l'1% restant està en mans dels Rosal Bertrand, apunta El Periódico.

espai natural ricarda 090621 6

Els actius de la Ricarda en possessió d'Ebys, que exclouen la Casa Gomis -bé d'interès cultural- i quatre cases més entre les dunes i l'aiguamoll, ascendien el 2019 a gairebé 3,5 milions d'euros, segons consta al Registre Mercantil.

La possible venda de La Ricarda va formar part de l'ordre del dia en l'última junta anual d'accionistes de finals de juny, abans que govern espanyol i Generalitat anunciessin el passat 2 d'agost l'acord per a l'ampliació de l'aeroport, ara en suspens. La família assegura que no ha tingut fins ara cap contacte amb les parts ni ha rebut propostes.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix