El Procicat torna a prorrogar les mesures de contenció per la Covid-19

Imprimeix

Es mantenen les publicades la setmana passada i tindrà una vigència de set dies

El Govern de la Generalitat ha aprovat, en el marc del Procicat, la pròrroga de les mesures de contenció davant la Covid-19 a Catalunya publicades la setmana passada. No obstant això, la nova resolució, que ha entrat en vigor avui divendres, 17 de setembre, i té una vigència de set dies, sí que preveu l’acceptació del pla presentat pel Departament de Cultura que permetrà accelerar la recuperació de l’activitat castellera.

E mCglRXMAI4K2z

En aquest sentit, ara els castellers podran fer construccions de fins a 160 persones, amb mascareta, protocols d’entrada i sortida de les places i un màxim de 15 minuts de durada per a la construcció de cada castell. A més, hauran de demostrar que tenen la pauta de vacunació completa o una PCR negativa en les darreres 48 hores, mentre que als menors de 12 anys se’ls farà tests d’antígens ràpids (TAR).

E eJJ4qWQAE8QCQ

E eICmCXEAI 23Z

La resta de mesures aprovades la setmana passada continuen vigents. Així, no hi ha limitació de les reunions o trobades familiars i de caràcter social, tant en l’àmbit públic com en el privat, però se segueix mantenint com a recomanació limitar les trobades a un màxim de deu persones. La setmana passada ja es va eliminar també la limitació a un 70% de l’aforament als actes i cerimònies civils o religioses, inclosos casaments, culte i cerimònies fúnebres.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels-Arxiu