S’aprova 11.263 ajuts de menjador escolar per al curs 2021-2022

El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha rebut més de 16.000 sol·licituds, de les quals un 12% han estat desestimades per la manca de presentació de documentació

El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha atorgat 11.263 ajuts individuals de menjador a l’inici del curs escolar 2021-2022, d’acord amb la delegació de competències en matèria educativa per part de la Generalitat de Catalunya.

serve menjador

En aquest curs s’han atorgat ajuts del 70% i del 100% del preu de menjador escolar, per mantenir el suport a les famílies amb més dificultats socioeconòmiques de la comarca. En aquest sentit, cal destacar que el 47% de les famílies que han obtingut un ajut estan en seguiment dels serveis socials municipals i en un percentatge elevat són famílies nombroses i/o monoparentals.

Així mateix, cal posar en relleu que aproximadament un 12% de les sol·licituds que no han obtingut l’ajut, ha estat per manca de presentació de documentació, tot i que podran presentar-la al llarg del mes de setembre per continuar la tramitació.

meja escolar si

La pandèmia

Els efectes de la pandèmia ha provocat que la demanda d'ajuts d’enguany es mantingui similar a la  de l’any 2020 i s’hagin superat les 16.000 sol·licituds. La situació de crisi sanitària continua afectant el mercat de treball, segons indica l'Informe de seguiment de mercat de treball sobre l'impacte de mesures COVID-19 del Baix Llobregat del mes de juliol de 2021, el nombre d’afiliacions de persones cotitzants en el sistema de la Seguretat Social del mes de juliol va baixar respecte al mes de juny en 1.275 afiliacions.

Davant d’aquesta situació, es traslladarà a la Generalitat de Catalunya la necessitat de revisar el llindar econòmic de les famílies monoparentals per a l’obtenció d’un ajut de menjador escolar, atès que presenten majors dificultats econòmiques, socials i d'habitatge,  que s'han vist incrementades a conseqüència de la COVID-19.

escolar menja

La convocatòria d'ajuts individuals de menjador escolar restarà oberta al llarg de tot el curs 2021-2022 per a l'alumnat de nova matrícula, els casos d'urgència social acreditats pels serveis municipals, i per les famílies amb situacions sobrevingudes i/o amb necessitats socioeconòmiques. 

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
171

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix