Pedro Sánchez tanca la porta a ampliar l’aeroport del Prat

“El govern espanyol aparca aquesta ampliació del Prat perquè no existeix aquest consens institucional tan necessari i imprescindible per poder abordar aquesta important inversió”, ha dit el president del govern central

El president del govern central, Pedro Sánchez, va tancar ahir dimecres definitivament la porta que es pugui reprendre ara la inversió de 1.700 milions d'euros per a l'ampliació de l'Aeroport de Barcelona-El Prat. Sánchez va sentenciar aquest projecte en la seva compareixença posterior a la reunió que ha mantingut amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, de forma prèvia al reinici de la taula de diàleg sobre Catalunya.

E VNRP7XIAYnZQw

El cap de l'Executiu va informar que aquest ha estat un assumpte del qual ha parlat amb Aragonès encara que no de forma molt extensa. Ho han fet, segons va explicar, per constatar que “ara mateix, segons el parer de l'executiu i amb tots els respectes, no existeix una posició madura per part del Govern per poder abordar una inversió que és estratègica més enllà del que pugui representar en termes econòmics.”

“No hi ha novetats en aquest assumpte. Per tant, el govern espanyol aparca aquesta ampliació del Prat perquè no existeix aquest consens institucional tan necessari i imprescindible per poder abordar aquesta important inversió”, va afegir.

En la seva compareixença posterior, Aragonès va restar importància a la conversa amb Sánchez sobre l'ampliació del Prat: “Aquesta ha estat una qüestió que hem tractat molt breument, l'hem esmentat i poc més.”

E Vgp1OXMAsJcMA

El president català va destacar que la postura de l'executiu central i d'Aena a favor d'ampliar l'aeròdrom pratenc és de sobres coneguda, com també que el Govern condiciona la millora de qualsevol infraestructura a la preservació de l'entorn natural. Si el govern espanyol vol “millorar qualsevol infraestructura” catalana, va afegir, hauria de traspassar la seva gestió a la Generalitat.

La inclusió inicial de la ministra Raquel Sánchez a la delegació del Govern que havia de participar en la taula de diàleg que es va reiniciar aquest dimecres va alimentar alguna esperança que es pogués reprendre el projecte, però Raquel Sánchez va quedar finalment fora del llistat de representants de l'Executiu.

Redacció / Fotos: Generalitat Catalunya

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix