Sant Boi de Llobregat tornarà a acollir l'ofrena floral de la Diada

Imprimeix

L’Ajuntament ha convidat les principals institucions catalanes i els ajuntaments del Baix Llobregat, i durant la hissada de la senyera es reconeixerà la tasca feta a la pandèmia pel voluntariat local de Protecció Civil

El Baix Llobregat ja té a punt la Diada de l’11 de Setembre. Tots els municipis de la nostra comarca commemorant una data tan assenyalada com aquesta. Sant Boi de Llobregat però tornarà a ser l’epicentre dels actes de la vida institucional de Catalunya. L’Ajuntament ha convidat les principals institucions catalanes i els ajuntaments del Baix Llobregat per a la seva celebració. Com ja és tradició es farà la tradicional ofrena floral davant la tomba de Rafael Casanova.

42824688780 c1529965b0 c

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, hi participarà acompanyada per la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, el conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep González-Cambray, i el subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto. Hi han confirmat l'assistència, així mateix, la diputada adjunta a l'Àrea de Presidència de la Diputació de Barcelona, Pilar Díaz; el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Antoni Poveda, i el vicepresident segon del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Jordi Gil. També hi són convidades les alcaldesses i els alcaldes dels trenta municipis de la comarca i els grups parlamentaris.

diada 2021

Els actes

L'acte institucional de la Diada de Sant Boi començarà a les 10 hores. En primer lloc tindrà lloc la hissada de la senyera a la plaça de Mossén Jaume Oliveras, a l'exterior de l'església de Sant Baldiri, on l'orquestra de cambra 'A 4cordes' interpretarà el Cant de la Senyera. En reconeixement a la tasca feta durant la pandèmia, el voluntariat local de Protecció Civil s'encarregarà aquest cop de lliurar la bandera catalana a les autoritats.

DIADA 2020

A partir de les 10.15 hores tindrà lloc l'ofrena floral a l'interior de l'església. La commemoració es clourà amb una ballada de sardanes a la plaça de l'Ajuntament amb música de la Cobla Sabadell (11.30 hores). Aquest 2021, la diada de Sant Boi tornarà a estar condicionada per la situació sanitària.

Ofrenes individuals

Pel que fa a les entitats ciutadanes i associacions, els partits polítics i els sindicats, podran fer l'ofrena, com l'any 2020, dipositant els seus rams de forma individual a l'interior de l'església de Sant Baldiri al llarg del matí (de les 11 a les 14 hores). S'assignaran franges horàries per complir amb les limitacions d'aforament vigents.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi