“Gira la truita!”, campanya de sensibilització per prevenir el suïcidi

Imprimeix

Amb la iniciativa del Parc Sanitari Sant Joan de Déu la institució se suma al Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi aquest 10 de setembre

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu se suma al Dia Mundial de la Prevenció del Suïcidi, que es commemora avui 10 de setembre, amb una campanya de sensibilització per contribuir a pal·liar aquest problema de salut pública. Es tracta d’un projecte impulsat pel Comitè de Conducta Suïcida de l’organització.

Imagen1 1 800x400

El suïcidi és encara una realitat massa silenciada i invisibilitzada, fet que interfereix a l’hora de prevenir-lo. És per això que entitats sanitàries i socials fan èmfasi que les morts per aquesta causa es poden evitar, i que un primer pas per fer-ho és posar fi als prejudicis que l’envolten parlant-ne obertament.

campanya suicidi 1

“Pregunta, Escolta, Parla i Actua i, sobretot, gira la truita!” és una iniciativa que vol trencar els tabús que sobrevolen la realitat del suïcidi, mirar més enllà, i convidar la població al diàleg i l’escolta activa amb les persones de l’entorn pròxim.

campanya suicidi 2

En aquesta línia, el Dr. Antoni Serrano, psiquiatre i adjunt a la Direcció de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu destaca que “la conducta del suïcidi és un problema global. I en conseqüència, la seva prevenció requereix, també, un abordatge transversal, amb la participació de múltiples agents i de la societat en general.”

A les xarxes socials

Amb l’objectiu de visibilitzar aquesta realitat, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu vol que la ciutadania se sumi a la campanya a través d’un repte a Instagram, fent un vídeo on es vegi l’acció de girar una truita, i dient el lema “Pregunta, Escolta, Parla i Actua i, sobretot, gira la truita!”. Un cop enregistrat, s’ha de publicar en aquesta xarxa social mencionant el Parc Sanitari Sant Joan de Déu (@parcsanitarisjd) i amb els hashtags #giralatruita #preguntaescoltaparlaactua #diamundialprevenciósuïcidi.

Redacció / Fotos: PSSJD