ERC podria sumar-se a la manifestació contra l’ampliació de l’aeroport

Imprimeix

La portaveu republicana, Marta Vilalta, ha afirmat que “no és l'acord al qual s'havia arribat” entre la Generalitat i el Govern central, ja que “la concreció del projecte és una decisió estratègica que haurà de treballar-se des de Catalunya en el marc de la taula tècnica”

Esquerra Republicana de Catalunya està sospesant la possibilitat de sumar-se a la manifestació convocada pel 19 de setembre contra l'ampliació de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat.

mani delta 2

Així ho ha reconegut en roda de premsa la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, davant els plans d'Aena d'ampliar la capacitat de vols de l'Aeroport de Barcelona-El Prat estenent la tercera pista cap a l'est, la qual cosa suposaria afectar la llacuna de La Ricarda, espai natural protegit per la xarxa europea Natura 2000.

Segons Vilalta, aquest “no és l'acord al qual s'havia arribat” entre la Generalitat i el Govern central, ja que “la concreció del projecte és una decisió estratègica que haurà de treballar-se des de Catalunya en el marc de la taula tècnica”, i no venir “imposada.”

vilalta 3

Existeix un acord perquè hi hagi “una inversió”, però “qualsevol millora de l'aeroport ha de tenir en compte La Ricarda i no pot venir predeterminada des de Madrid”, ha advertit.

Per això, segons Vilalta, “és probable” que ERC “estigui present d'alguna manera” en la mobilització convocada per al dia 19. “En els propers dies farem aquest debat”, ha afegit.

Redacció / Fotos: Arxiu