Fem Sant Andreu proposa un nom pel nou viaducte

La cualició municipalista demanarà a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca que sol·liciti al Govern d’Espanya que l’anomeni “Viaducte de la Roca d’Adroc”

El dilluns 1 de setembre, es va inaugurar l’esperat enllaç entre l’autovia A-2 i l’autopista AP-7, després de quinze anys d’obres i diverses aturades per les retallades. El nou vial, propietat de l’Estat espanyol de dos quilòmetres i mig, ha costat un total de 88 milions d’euros i afavorirà les comunicacions entre el Baix Llobregat i el Vallès Occidental.

parte de los viaductos construidos del nuevo enlace entre la a2 y la ap 7

Segons Fem Sant Andreu, el viaducte que travessa el riu Llobregat encara no se’l coneix amb cap nom. Però per al grup municipal “anomenant-lo oficialment ‘viaducte del Llobregat’ no ens sembla adient, ja que aquests noms, en fer referència a cursos fluvials d’un recorregut no pas curt, no identifiquen unívocament cap ubicació concreta.”

E MMBoNXIAA7QKp

El viaducte travessa el riu on de temps immemorial hi ha hagut un gual i que actualment és una passera. “L’antic nom popular del gual i el de l’actual de la passera els relaciona  amb la Roca d’Adroc (o de Droc). Així, abans es parlava del gual de la Roca d’Adroc i avui dia es parla de la passera de la Roca d’Adroc”, explica Fem Sant Andreu.

Així doncs, la coalició municipalista proposa a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, que sol·liciti a la Red de Carreteras del Estado (RCE), és competència del Govern d’Espanya a través del Ministerio de Fomento, que el viaducte que travessa el Llobregat per connectar l’A-2 amb l’AP-7 rebi el nom oficial de “Viaducte de la Roca d’Adroc“.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona-MITMA

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
112

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix