Lluís Mijoler i Janet Sanz acusen de mentir sobre l’ampliació de l’aeroport

L’alcalde del Prat i la tinenta d’alcaldia de Barcelona han carregat durament contra el Govern sobre no dir la veritat sobre l’afectació mediambiental de la tercera pista

L'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, va carregar ahir divendres contra el Govern, al qual ha acusat de mentir sobre l'afectació mediambiental de l'ampliació de la tercera pista de l'Aeroport de Barcelona-El Prat.

Després d'assistir a la reunió del Comitè de Coordinació Aeroportuària de Catalunya, on Aena va donar a conèixer el Document de Regulació Aeroportuària (DORA), que preveu allargar la tercera pista afectant La Ricarda, espai natural protegit per la xarxa europea Natura 2000, Mijoler ha remarcat que seguirà lluitant, per la via legal i mitjançant la pressió política, per evitar que el projecte es materialitzi.

E XG Z2XEAI4u5o

“Hem constatat que les manifestacions que van fer el vicepresident Puigneró i el president Aragonès dient que s'estudiaria i que l'acord amb el Govern era sense afectacions mediambientals, que l'aeroport podia créixer sense aquestes afectacions, ja que avui veiem que és mentida, que és absolutament mentida, i ho veiem en un document per escrit”, va assenyalar.

“L'aeroport més verd d'Europa es carregarà un espai de la xarxa natura 2000”, va manifestar Mijoler, en referència a unes declaracions de Puigneró. Per a l'alcalde, el DORA presentat acaba amb les “incògnites i dubtes” que sobrevolaven sobre les intencions d'Aena i posa “negre sobre blanc. Diuen clarament que es carregaran La Ricarda”, va denunciar.

E742DpIWUAgc88k

“Amb aquest document estan dient que tenen la intenció de fer-ho. No significa que jo em rendeixi. Tenim encara molt marge per lluitar i seguirem lluitant. Anirem fins a les últimes conseqüències legals que tinguem, i evidentment tota la pressió política que puguem fer”, va indicar.

Sobre el paper dels ministres d'Unides Podem, amb els quals comparteix partit i que hauran d'aprovar el DORA en el Consell de Ministres abans del 30 de setembre, Mijoler va confiar que “tinguin una veu que elevi el sentit comú, que avui exigeix que una ampliació com aquesta no es pot dur a terme”, encara que va recordar que els morats estan en minoria.

Nova protesta

A partir d'ara, l'alcalde ha avançat que presentaran al·legacions al document, no ha descartat recórrer si s'aprova, i va confirmar que participarà en mobilitzacions de protesta, com la convocada per al proper 19 de setembre.

janet sanz automovil

D’altra banda, la tinenta d’alcaldia d’Infraestructures i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, també va acusar al Govern de “mentir” sobre el projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat. En una entrevista al ‘Planta Baixa’ Sanz va lamentar que l’ampliació es faci a costa de l’espai natural de La Ricarda, i va lamentar que aquest era un tema que s’havia de discutir “més endavant”. “S’ha fet palès que la Generalitat ha donat el seu vistiplau”, va insistir. En aquest sentit, la tinenta va assegurar que l’executiu català ha comprat “el model desarrollista espanyol del segle XX”, el qual el va qualificar de “d’especulatiu i irresponsable”. A més, Sanz va lamentar que s’estigui imposant “la tesi” d’Aena, i  va apuntar que l’ampliació suposarà un “atemptat mediambiental” envers el “patrimoni del país”. “No existeixen miracles, sinó accions polítiques i decisions coherents”, va reblar. La tinent va recordar que venien d’unes taules de treball conjuntes, afirmant que ara només veuen “opacitat i secretisme”. Així, també  va afirmar que es tracta d’una decisió que va més enllà d’allò que puguin dir les ciutats de Barcelona o el Prat de Llobregat. “Molta gent no vol veure actuacions irresponsables en un context on necessitem decisions coherents”, va assenyalar.

Resposta del president

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha exigit a Aena que rectifiqui el projecte per ampliar l’aeroport de Barcelona. Segons el Document d’Ordenació i Regulació Aeroportuària (DORA) 2022-2026, la intenció d’Aena és d’ampliar el camp de vol de l’aeroport cap a la zona del parc natural de La Ricarda, tot afectant espais de la Xarxa Natura 2000.

aragones

Aragonès ha dit que la proposta no reflecteix el consens del govern, perquè malmet l’espai protegit. “Cada pas que es faci ha d’incloure el compromís de consens. Preservar els espais naturals no és una opció, és una obligació no negociable”, va dir en un piulet. El president va explicar que la posició de consens al govern és d’assegurar la inversió sense donar per tancat cap dels projectes concrets, i “definir els propers passos amb un ampli acord de totes les administracions.”

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Prat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix