El Baix Llobregat, una setmana més sota el toc de queda nocturn

Imprimeix

Castellví de Rosanes i Collbató són els únics municipis de la comarca que no s’aplicarà aquesta mesura de lluita contra la pandèmia de la Covid-19

El Govern ha prorrogat set dies més el toc de queda nocturn - entre la 1 i les 6 de la matinada- per a 163 municipis amb l'aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), en un moment d'alta pressió hospitalària, encara que amb indicis d'estabilització en les xifres d'ingressats, el pic de les quals podria arribar aquest cap de setmana.

El TSJC va avalar ahir dijous la segona pròrroga del toc de queda nocturn que va demanar aplicar la Generalitat fins al proper 6 d'agost a 163 municipis catalans i mantenir la limitació de les reunions a un màxim de deu persones per evitar la propagació del coronavirus. Castellví de Rosanes i Collbató són els únics municipis de la comarca del Baix Llobregat que no s’aplicarà aquesta mesura de lluita contra la pandèmia de la Covid-19. Esparreguera, Sant Esteve Sesrovires i Abrera entren aquesta setmana.

780 0008 6040005 bf497abb0cf86d72bc1ed1ccd169d4f7 400pxver3

Amb el suport del tribunal, la Generalitat s'assegura un altre cap de setmana de toc de queda, vigent des del 16 de juliol, a les localitats catalanes de més de 5.000 ciutadans amb una incidència acumulada de 400 casos per cada 100.000 habitants en els últims set dies, així com als municipis envoltats de ciutats amb pitjors condicions epidemiològiques.

El llistat, en el qual finalment s'ha agregat Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà), inclou Barcelona, els principals municipis de l'àrea metropolitana i de la costa, i capitals de província, entre d'altres localitats que sumen en el seu conjunt el 80% de la població catalana.

Catalunya ja va arribar al pic de contagis fa dies i ara s'apropa el moment de doblar la corba d'hospitalitzacions.

Reducció de públic

En un estiu caracteritzat de nou per les restriccions, el Govern de moment ha prorrogat a partir d'aquesta nit la resta de mesures vigents i a més ha endurit les condicions per a l'entrada de públic a grans esdeveniments, que queda limitat a 3.000 assistents, mentre que en els actes més petits sí que es manté l'aforament al 70%.

Redacció / Fotos: Arxiu