Paneroles i rates s’apoderen de Cornellà de Llobregat

Imprimeix

Comerciants i veïns/es del municipi es queixen de falta de control i d’una deficient actuació del servei de neteja a la via pública

Els veïns i veïnes de Cornellà de Llobregat així com els comerciants de diversos barris del municipi ja estan farts. A través de diverses trucades telefòniques així com entrevistes personals han fet arribar a la nostra redacció el seu gran malestar per la situació que viu enguany el municipi baixllobregatí a conseqüència d’una ‘autèntica invasió’ de paneroles i rates.

WhatsApp Image 2020 07 20 at 16.35.21

En Manuel, que té un bar-restaurant al barri Centre explica que “mai m’havia trobat en una situació com la que estem vivint aquest any amb les paneroles. Surten per totes bandes i això que nosaltres contractem una empresa especialitzada cada any, però provenen del clavegueram i això és responsabilitat de l’Ajuntament.”

c214b1a0 51a0 436c 9b01 889ea668747b 16 9 aspect ratio default 0

D’altra banda, la Maria, que té una perruqueria a la Gavarra comenta que “dubto que el consistori faci suficients esforços per intentar eliminar aquesta plaga. No hi ha dia que veiem aquestes bèsties passejant-se per l’establiment i no podem fer res, perquè no és cosa nostra, ja que nosaltres som els primers a posar remei.”

Carrers bruts

Tot i els esforços de l’Ajuntament, el servei de neteja continua mostrant moltes deficiències, segons opinen la majoria de persones consultades per La Premsa del Baix. Diversos veïns i veïnes dels barris cornellanencs coincideixen en afirmar que és “normal veure rates en ple dia, que es passegen pel carrer com si res, i ja no parlem de nit. Les rates s’han fet amb la via pública i la veritat és que és molt desagradable”. Així mateix, en Gabriel, que viu al barri de Sant Ildefons, està molt molest pel servei que neteja que hi ha a la nostra ciutat “perquè estan més pendent dels mòbils i d’escoltar música que de tenir els carrers en condicions.”

carrers bruts

Fins i tot Matías, del barri Almeda, diu que “veig els escombriaires que passen pel costat de zones amb deixalles de tota mena i no fan res, passen de llarg. No sé si és que tenen una zona assignada i una tasca a fer, però passen olímpicament de netejar. Això passa en tots els barris, ja que acostumo a passejar molt i ho puc comprovar.”

rata cornella

La poca neteja i la manca de salubritat de la via pública a Cornellà de Llobregat de s’ha convertit en un problema crònic. Tot i que el consistori ha incrementat la partida econòmica per solucionar-ho, la situació no està resolta. La ciutadania i els comerciants reclamen una actuació més efectiva.

La nostra publicació havia demanat a l’Ajuntament, a través del seu Departament de Premsa, la seva opinió sobre el tema, però al tancament de la present notícia encara no havia rebut cap mena de resposta.

Redacció / Fotos: Arxiu-LPdB