Seat s’estalvia més de 5.500 euros per cada positiu de Covid-19 detectat

Segons un estudi de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses

Un estudi de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses ha xifrat en 5.575 euros l'estalvi que suposa cada cas positiu per Covid-19 detectat durant la pandèmia en els cribratges massius que l'empresa automobilística Seat ha organitzat per als seus empleats.

Segons han explicat aquest dilluns des de la Fundació, el 38% d'aquests 5.575 euros estalviats deriven d'un menor ús de recursos sanitaris, ja sigui el cost de tenir un llit d'hospital ocupat, d'usar materials d'una unitat de vigilància intensiva (UCI) o de realitzar el seguiment telemàtic dels casos lleus infectats.

seat testss

Per la seva banda, el 62% de l'estalvi restant correspon a conceptes com la reducció de la mortalitat i el cost dels tractaments de les seqüeles provocades pel coronavirus, entre elles les de la síndrome de Covid persistent.

A més, segons els responsables de l'estudi, publicat en la revista 'International Journal of Environmental Research and Public Health', els resultats de la recerca podrien ser fins a 10 vegades superiors del càlcul inicial de 5.575 euros estalviats.

proves opcs seat 683x1024

Així doncs, l'estalvi pot arribar als 69.000 euros per cada cas positiu, en funció del context epidemiològic del moment, ja que com més taxa d'infeccions, més gran és l'estalvi, segons es desprèn de l'estudi de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Contagioses.

Els investigadors consideren que els cribratges massius realitzats per empreses privades no solament han preservat la salut dels seus treballadors i han garantit la producció industrial, sinó que, segons la seva opinió, també han tingut un impacte positiu en la salut comunitària i en el sector sanitari públic.

349

Ja que, segons l'estudi, les estratègies preventives de Seat han suposat un estalvi en costos hospitalaris, els autors de la investigació han instat les administracions públiques a promoure mitjançant subvencions aquest tipus de cribratges massius en empreses privades.

En el cas de Seat, tots els treballadors de la cadena de producció han estat testats amb proves PCR dues vegades per setmana i, per elaborar l'estudi, s'han computat els resultats de més de 188.000 tests realitzats durant un any, entre el març del 2020 i el març del 2021.

Redacció / Fotos: Arxiu-Seat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix