Detecten dos brots de coronavirus a la presó de Brians 1

Se suspenen momentàniament totes les comunicacions al centre penitenciari i es faran proves a tots els interns i als funcionaris

La Direcció General d’Afers Penitenciaris, d’acord amb el Departament de Salut i seguint les seves recomanacions, ha decidit suspendre totes les comunicacions al Centre Penitenciari Brians 1, tant les que es fan a través del locutori -a través d’un vidre- com els vis-a-vis, familiars i de convivència. Els vis-a-vis familiars són les trobades en sales amb famílies i persones pròximes; els vis-a-vis de convivència són amb la parella i els fills de fins a 10 anys.  Continuaran, això sí, tenint comunicacions telefòniques i videotrucades per no perdre el contacte amb els seus familiars.

maxresdefault bonasi .lpdb

Brians 1 és la presó de preventius, però mentre duri aquesta situació no es produiran nous ingressos, que seran derivats majoritàriament al Centre Penitenciari Brians 2. També s’ha restringit al màxim l’entrada de personal i no hi podran accedir visites, voluntaris, o persones que no es considerin essencials. S’ha previst, si fos necessària, la substitució de funcionaris per garantir el servei.  

En aquests moments, ja s’estan practicant proves PCR a tots els interns de la presó i als funcionaris que han tingut contacte. Pel que fa a la resta de personal, s’ha iniciat la realització de proves amb test d’antígens.

Mòduls confinats

Aquestes són les principals mesures activades al Centre Penitenciari Brians 1, on s’han detectat dos brots de Covid-19 en els mòduls 4 i 5, que han estat aïllats per evitar el contagi.  Els interns d’aquests mòduls hauran de romandre a les seves cel·les, sense contacte amb altres interns, durant els dies que duri el confinament. 

fotonoticia 20210624213312 1200 bona

Al mateix centre, també s’han detectat casos aïllats de reclusos positius als mòduls 2, 3 i a la Unitat de Dones. Aquestes unitats han estat confinades, i els interns podran fer les seves activitats habituals, però sense sortir del mòdul. 

A la unitat semioberta de Brians 1, que es troba fora del recinte de seguretat i allotja els interns que surten a treballar o que tenen permisos, no s’ha detectat cap cas; per tant, podran continuar sortint. Tampoc està afectada la Unitat Psiquiàtrica Penitenciària, que continua oferint el seu servei a tots els centres penitenciaris. 

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
108

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix