La directora de Brians 1, investigada per usar test de covid per a presos

Els sindicats denuncien que s'han denegat aquestes proves a treballadors del centre penitenciari sospitosos d'haver-se contagiat de coronavirus i se’ls derivava al seu CAP de referència

El Departament de Justícia ha obert una informació reservada per esbrinar si la directora del centre penitenciari de Brians 1, Gemma Torres, es va fer un test d'antígens i una prova PCR amb material destinat als presos, després que així ho denunciessin sindicats del sector.

Segons han informat fonts penitenciàries, l'objectiu de la informació reservada és realitzar les comprovacions oportunes sobre la denúncia, que ha fet pública la plataforma de sindicats de funcionaris de presons Marea Blava. La coordinadora sindical assegura que la directora es va fer un test d'antígens al seu centre de treball el passat 15 de juliol i, l'endemà, es va sotmetre també a una prova PCR de detecció del coronavirus.

cpbrians1

Els sindicats denuncien que, des de l'inici de la pandèmia, s'han denegat aquestes proves a treballadors del centre sospitosos d'haver-se contagiat de coronavirus, als qui es derivava al seu centre d'atenció primària (CAP) de referència.

Per aquest motiu, van denunciar davant la inspecció de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima que la responsable de Brians 1 havia utilitzat test de coronavirus “destinats exclusivament a interns i sanitaris contractats per atendre a interns”, manté Marea Blava en un comunicat.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
72

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix