Raquel Sánchez visita les obres de soterrament de les vies de Sant Feliu

Imprimeix

La ministra de Transports ha manifestat que és “una ambiciosa actuació que transformarà la ciutat i proporcionarà un nou entorn urbà més segur”

La nova ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), Raquel Sánchez, s'ha estrenat aquest dilluns a Catalunya expressant la seva voluntat d'aconseguir unes ciutats “més justes, solidàries i verdes” i amb major igualtat de gènere. Sánchez ha assistit dos actes a Catalunya: el primer a la Delegació del Govern i el segon a Sant Feliu de Llobregat.

santfeliu ministra

A Sant Feliu de Llobregat, Sánchez ha visitat les obres de soterrament de les vies del tren, iniciades el passat 22 de juny. “Impulsarem la integració del ferrocarril a Sant Feliu de Llobregat, que compta amb una inversió de més de 100 milions d'euros. Una ambiciosa actuació que transformarà la ciutat i proporcionarà un nou entorn urbà més segur”, ha dit

A més, en el municipi baixllobregatí, ha anunciat que el Mitma licitarà aquesta setmana l'estudi d'alternatives funcionals per abordar la problemàtica de la xarxa ferroviària a Tarragona, derivada del creixement de trànsit pel tercer carril que s'està executant en el Corredor Mediterrani.

santfeliu ministra 2

També ha anunciat la licitació aquest any, per més de 80 milions d'euros, de la terminal intermodal i logística de La Llagosta, a Barcelona, i la seva connexió en ample estàndard al Corredor Mediterrani.

També ha informat que en les properes setmanes s'aprovarà l'Ordre Ministerial per a les ajudes als ajuntaments del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, entorn de 1.000 milions d'euros per aquest any, destinades a les inversions de zones de baixes emissions i de transport urbà i metropolità.

E6qa9jXXMAUrVo9

A aquest acte a Sant Feliu també han assistit la delegada del Govern a Catalunya, Teresa  Cunillera i la presidenta d'Adif, Isabel Pardo de Vera, així com l'alcaldessa de la localitat, Lídia Muñoz. Muñoz ha destacat que el soterrament de les vies “acabarà amb la perillositat que comporta creuar el pas a nivell”, pel qual passen, segons les seves dades, més de 10.000 persones al dia. Aquestes obres tenen un termini de 44 mesos i un pressupost total d'uns 130 milions d'euros, i el seu àmbit d'actuació comprèn un tram de 2,975 km, entre els termes municipals de Sant Feliu de Llobregat i Sant Joan Despí, dels quals 1,9 km seran soterrats.

Redacció / Fotos: Mitma